Zomen 7,5 mg x 28 cp.film.


  • Zomen 7,5 mg x 28 cp.film.
  • 20,43 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Zomen 7,5 mg x 28 cp.film.

Indicatii:

Hipertensiunea arterială

ZOMEN® este indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale, forme uşoare şi moderate.

Infarct acut de miocard

ZOMEN® este indicat pentru tratamentul in primele 24 de ore al pacienţilor cu infarct acut de miocard cu sau fără semne şi simptome de insuficienţă cardiacă, stabili hemodinamic şi care nu au primit tratament trombolitic.

Actiune:

Efectele benefice ale ZOMEN® in hipertensiune arterială şi infarct acut de miocard rezultă in special din inhibarea sistemului renină"angiotensină"aldosteron plasmatic. Inhibarea enzimei de conversie a angiotensinei (Ki 0,4 nM pe ţesut pulmonar de iepure pentru sare argininică de zofenoprilat) determină scăderea concentraţiei plasmatice de angiotensină II, ceea ce duce la scăderea activităţii vasopresoare şi la reducerea secreţiei de aldosteron. Deşi scăderea secreţiei de aldosteron este redusă, pot apărea mici creşteri ale concentraţiei potasiului plasmatic, alături de pierderi renale de sodiu şi apă. Întreruperea efectului de feedback negativ al angiotensinei II asupra secreţiei de renină determină o creştere a activităţii reninice plasmatice. Activitatea plasmatică a enzimei de conversie a angiotensinei este redusă cu 53,4% şi respectiv 74,4% la 24 de ore după administrarea unei doze orale unice de 30, respectiv 60 mg de zofenopril calcic.

Compozitie:

Un comprimat filmat de ZOMEN® 7,5 mg conţine zofenopril 7,2 mg sub formă de zofenopril calcic 7,5 mg.
Nucleu: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu.

Film: hipromeloză, dioxid de titan (E171), macrogol 400, macrogol 6000.

Atentionari:

Hipotensiune arterială

Asemănător tuturor inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei, ZOMEN® poate determina o scădere brutală a tensiunii arteriale, în special după prima doză. Hipotensiunea simptomatică este totuşi rară în cazul pacienţilor cu hipertensiune arterială necomplicată.

Riscul de apariţie al hipotensiunii este mai mare la pacienţii cu depleţie volemică în urma unui tratament diuretic, unei restricţii a aportului de sodium, dializă, diaree, vărsături. Hipotensiunea a fost descrisă mai ales la pacienţii cu insuficienţă cardiacă severă, cu sau fără insuficienţă renală asociată. Este mai probabilă apariţia ei la pacienţii cu doze mari de diuretice de ansă sau la cei cu hiponatremie sau insuficienţă renală funcţională. La aceşti pacienţi tratamentul trebuie început sub strictă supraveghere medicală, de preferat în spital, cu doze iniţiale mici şi ajustare ulterioară foarte atentă a dozelor.

Ambalaj, prezentare : 28 comprimate filmate. 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Maninil 3,5 mg 120cp
Indometacin Arena 25mg x 30 cps
Marvelon x 21cp

Marvelon x 21cp

12,45 LEI

Balsam China x 3g
Rumalaya Gel

Rumalaya Gel

17,00 LEI

Nexium 20 mg, cp. film.
Donecept 10 mg x 28 cp. film
Ceclor MR 500 mg x 10 cp. elib. prel.

Etichete: Zomen, 7, 5, cp.film., Zomen 7, 5 mg x 28 cp.film., Berlin-Chemie, Menarini, Berlin-Chemie Menarini

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top