Vibrocil picaturi nazale


  • Vibrocil picaturi nazale
  • 20,00 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Vibrocil picaturi nazale

Compozitie :

Vibrocil conţine, ca substanţe active, un decongestionant nazal (fenilefrină) şi un antihistaminic (maleat de dimentinden). Vibrocil este utilizat pentru ameliorarea congestiei şi diminuarea secreţiei nazale. 100 ml picături nazale conţin, ca substanţe active, 0,250 g fenilefrină şi 0,025 g maleat de dimentinden. De asemenea, conţin acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, sorbitol, clorură de benzalconiu, esenţă de lavandă deterpenată, apă purificată.

Indicatii :

Vibrocil conţine un decongestionant nazal şi un antihistaminic. El determină ameliorarea rapidă şi durabilă a congestiei şi diminuarea secreţiei nazale prezente într-un număr mare de infecţii sau afecţiuni alergice ale căilor respiratorii superioare. Vibrocil nu interferă cu activitatea cililor nazali.
Vibrocil este utilizat pentru ameliorarea congestiei nazale din răceală, rinită acută sau cronică, febra fânului sau alte rinite alergice (alergii la praful de casă, blana animalelor etc.), rinită vasomotorie şi sinuzită. Vibrocil poate fi utilizat, de asemenea, ca tratament adjuvant în caz de otită.
Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizaţi Vibrocil înainte sau după efectuarea unei intervenţii chirurgicale nazale.

Contraindicatii :

- dacă sunteţi alergic la oricare dintre componenţii săi,
- dacă suferiţi de rinită atrofică (boală a mucoasei nazale manifestată prin inflamaţia cronică a acesteia şi formarea de cruste),
- dacă utilizaţi sau aţi utilizat în ultimele 2 săptămâni medicamente ce conţin inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO, medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei sau al altor afecţiuni psihice).
Dacă nu sunteţi sigur că medicamentul pe care-l utilizaţi conţine IMAO, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza Vibrocil.

Precautii :

Toate cele 3 forme farmaceutice Vibrocil conţin clorură de benzalconiu, un excipient care poate determina apariţia unor reacţii alergice cutanate. De asemenea ele conţin şi sorbitoli care reprezintă o sursă de fructoză; de aceea, dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele zaharuri, adresaţi-vă acestuia înainte de a utiliza acest medicament.
-Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi:
Nu este recomandată utilizarea Vibrocil perioada de sarcină şi alăptare.
-Alte probleme medicale:
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi o boală de inimă, tensiune arterială crescută, o boală a glandei tiroide sau glaucom.
  Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente antidepresive sau medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (precum beta-blocantele).

Ce trebuie să ţineţi minte atunci când utilizaţi Vibrocil? :
Nu utilizaţi Vibrocil in mod continuu mai mult de o săptămână. Dacă simptomele persistă, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Nu trebuie depăşită doza recomandată, mai ales în cazul copiilor şi vârstnicilor.
Vibrocil nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Administrare :

Copii cu vârstă între 1-6 ani: doza recomandată este de 1-2 picături Vibrocil administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.
Copii cu vârstă peste 6 ani şi adulţi: doza recomandată este de 3-4 picături Vibrocil administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.
Suflaţi-vă nasul. Dacă staţi în şezut sau în picioare aplecaţi capul pe spate, iar dacă staţi întins pe pat, aplecaţi capul pe spate la marginea patului.
Administraţi picăturile în fiecare nară şi după aceasta ţineţi capul în aceeaşi poziţie puţin timp pentru a permite dispersarea medicamentului.
In cazul în care alăptaţi copilul după vârsta de 1 an, administrarea picăturilor trebuie făcută înainte de alăptare, pentru facilitarea acesteia.

Efecte adverse :

Pe lângă efectele lor terapeutice, medicamentele pot cauza unele reacţii adverse. Vibrocil este, de obicei, bine tolerat. Totuşi pot să apară manifestări rare şi trecătoare de senzaţie de arsură locală uşoară sau de uscăciune a nasului.
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi apariţia oricărei reacţii adverse, chiar dacă nu a fost menţionat în acest prospect, despre care credeţi că a putut apare datorită utilizării Vibrocil.

Atentionari :

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj, prezentare : Cutie cu un flacon din sticlă brună închis cu capac din PP ce conţine 15 ml picături nazale, soluţie şi o pipetă din PP cu partea superioară din elastomer clorobutilic.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Decasept Propolis x 20 cp
Propolis C Natural 30+10 cpr Gratis
Fiobilin 250mg x 20 cp.
Baraka 450mg x 24cps
Skinoren 15% x 30g gel
Fastum gel 2,5% x 50g

Etichete: Vibrocil, picaturi, nazale, Vibrocil picaturi nazale, Novartis

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top