Venlafaxina 150mg x 28cp elib.prel.


  • Venlafaxina 150mg x 28cp elib.prel.
  • 23,98 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Venlafaxina 150mg x 28cp elib.prel.

Indicatii:

Venlafaxină Actavis este un medicament care acţionează la nivelul sistemului nervos central şi este utilizat pentru tratamentul simptomelor depresiei şi, după ameliorare, pentru prevenirea recăderii şi reapariţiei unui nou episod depresiv.

Contraindicatii:

Nu luaţi Venlafaxină Actavis:

Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la venlafaxină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.
Dacă în prezent vă aflaţi în tratament cu alte medicamente cunoscute sub denumirea de inhibitori de MAO (utilizate pentru tratamentul depresiilor, de exemplu moclobemidă). Venlafaxina nu trebuie utilizată în intervalul de 14 zile după întreruperea tratamentului cu un inhibitor de MAO.

Utilizarea medicamentului nu este recomandată la pacienţi cu vârstă sub 18 ani.

Dacă aveţi o boală de inimă, de exemplu: insuficienţă cardiacă, boală arterială coronariană, anomalii ale aspectului ECG inclusiv prelungirea preexistentă a intervalului QT, dezechilibru electrolitic sau hipertensiune arterială necontrolată.

Administrare:

Luaţi întotdeauna Venlafaxină Actavis exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Tratamentul trebuie continuat pe o perioadă îndelungată, de câteva luni, chiar după obţinerea răspunsului terapeutic.

Doza zilnică recomandată este de 37,5 mg venlafaxină de două ori pe zi.

Dacă după 3-4 săptămâni de tratament nu este obţinut un răspuns terapeutic adecvat, medicul vă poate creşte doza zilnică la 150 mg venlafaxină, administrată în 2 prize a câte 75 mg venlafaxină, sau chiar la 225 mg venlafaxină, administrată în 3 prize a câte 75 mg venlafaxină. Creşterea dozelor trebuie făcută treptat, la intervale de 4-14 zile. Dacă suferiţi de insuficienţă renală sau hepatică moderată, medicul vă va recomanda doze mai mici.

Comprimatele se administrează în timpul meselor, cu un volum suficient de lichid, de exemplu cu un pahar mare cu apă.

Nu sfărâmaţi şi nu mestecaţi comprimatele.

Dacă luaţi mai mult din Venlafaxină Actavis decât trebuie

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, departamentului de urgenţe sau farmacistului dacă aţi luat mai mult din Venlafaxină Actavis decât v-a prescris medicul sau decât este menţionat în acest prospect. Simptomele de supradozaj cuprind: tulburări ale ritmului inimii, puls rapid sau lent, tensiune arterială scăzută, ameţeli şi pierderea conştienţei (de la somnolenţă până la comă). Au fost raportate şi cazuri de deces.

Dacă uitaţi să luaţi Venlafaxină Actavis
Luaţi doza omisă cât mai curând posibil. Dacă este timpul pentru administrarea următoarei doze nu luaţi o doză dublă. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Venlafaxină Actavis
Nu încetaţi să luaţi acest medicament, fără recomandarea medicului dumneavoastră, chiar dacă vă simţiţi mai bine. Dacă medicul dumneavoastră consideră că nu mai aveţi nevoie de Venlafaxină Actavis, vă va recomanda doze mai mici, înaintea opririi tratamentului. Dacă administrarea Venlafaxină Actavis este întreruptă brusc sau dozele sunt reduse prea rapid, unii pacienţi pot prezenta reacţii adverse, de exemplu manifestări de anxietate, excitabilitate şi nelinişte, confuzie, diaree, ameţeli, uscăciune a gurii, durere de cap, forme medii de activitate mintală crescută (hipomanie), insomnie, greaţă şi vărsături, nervozitate, senzaţii de amorţeală sau arsură la nivelul pielii (parestezii), tulburări ale somnului şi transpiraţie.

Compozitie:

Substanţa activă este venlafaxina 75 mg (sub formă de clorhidrat de venlafaxină).
Celelalte componente sunt: în nucleu: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, povidonă, stearat de magneziu în film: hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400, galben amurg FCF (E 110)

Precautii:

Aveţi grijă deosebită când luaţi Venlafaxină Actavis:
- dacă aveţi insuficienţă renală sau hepatică
- dacă aveţi un istoric de boli ale inimii
- dacă aveţi spasme ale muşchilor
- dacă aveţi diabet zaharat
- dacă aveţi tensiunea arterială crescută sau scăzută
- dacă aveţi dificultăţi la emisia urinei
- dacă aveţi o afecţiune a ochilor denumită glaucom cu unghi îngust
- dacă suferiţi de manie (stare exagerată de bună dispoziţie) sau opusul acesteia (hipomanie)
- dacă sunteţi trataţi cu medicamente denumite diuretice (utilizate pentru prevenirea retenţiei de lichide)
- dacă suferiţi de hemoragii la nivelul pielii sau mucoaselor
- dacă valoarea colesterolului din sângele dumneavoastră creşte în timpul tratamentului de lungă durată cu Venlafaxină Actavis

Idei suicidare şi agravarea depresiei sau stării de anxietate.

Daca sunteţi deprimat şi/sau aveţi stări de anxietate, puteţi avea, uneori, gânduri de auto-vătămare sau de sinucidere. Aceste manifestări pot fi mai intense atunci când luaţi pentru prima dată antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni, iar uneori chiar mai mult. Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:
- dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.
- dacă sunteţi de vârstă adultă tânără. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică şi au urmat un tratament cu un antidepresiv.

În cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi-vă imediat medicul sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.

Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare de anxietate şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect. În acelaşi timp, puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă nu consideră că starea dumneavoastră de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în comportamentul dumneavoastră.

Atentionari:

Administrarea la copii şi adolescenţii cu vârsta sub 18 ani

Venlafaxină Actavis nu trebuie administrat, în mod normal, la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. De asemenea, trebuie să ştiţi că pacienţii cu vârsta sub 18 ani, atunci când sunt trataţi cu aceasta clasă de medicamente, prezintă un risc crescut de reacţii adverse cum sunt tentativă de sinucidere, idei suicidare şi ostilitate (predominant agresivitate, comportament opoziţional şi furie). Totuşi, medicul dumneavoastră poate prescrie Venlafaxină Actavis pacienţilor cu vârsta sub 18 ani, dacă decide că tratamentul cu acest medicament este în beneficiul lor. Dacă medicul dumneavoastră a prescris Venlafaxină Actavis pentru un pacient cu vârsta sub 18 ani şi dumneavoastră doriţi să discutaţi despre aceasta, vă rugăm să vă adresaţi medicului. Trebuie să vă informaţi medicul dacă oricare dintre simptomele prezentate în acest prospect a apărut sau s-a agravat la un pacient cu vârsta sub 18 ani, în timpul tratamentului cu Venlafaxină Actavis.

De asemenea, până în prezent, nu au fost încă demonstrate reacţiile adverse ale tratamentului de lungă durată cu Venlafaxină Actavis, cu privire la creşterea, maturizarea, dezvoltarea cognitivă şi comportamentală la această grupă de vârstă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Utilizarea Venlafaxină Actavis poate provoca, la unii oameni, ameţeli. Dacă sunteţi afectat în acest fel, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Venlafaxină Actavis
Comprimatele Venlafaxină Actavis conţin lactoză. Dacă medicul v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. De asemenea, comprimatele Venlafaxină Actavis conţin excipientul galben amurg (E 110) care poate provoca reacţii alergice.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Venlafaxină Actavis poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În timpul tratamentului cu venlafaxină sau imediat după oprirea acestuia s-au raportat cazuri de persoane care au prezentat gânduri de autovătămare sau sinucidere sau au avut acest tip de comportament.

Reacţiile adverse includ:
Reacţii adverse frecvente (la 1 până la 10 utilizatori din 100): oboseală, creşterea tensiunii arteriale, bufeuri, transpiraţie, scăderea poftei de mâncare, constipaţie, greaţă, vărsături, valori crescute ale colesterolului, pierdere în greutate, coşmaruri, diminuarea apetitului sexual, ameţeli, senzaţie de uscăciune a gurii, tensiune la nivelul muşchilor, insomnie, nervozitate, slăbiciune musculară, sedare, tremurături, căscat, tulburări de vedere, ejaculare anormală/orgasm anormal la bărbaţi, impotenţă, dificultăţi la urinat, somnolenţă, dureri de cap, senzaţie de mâncărime şi arsură, răni, hemoragii la nivelul mucoaselor, senzaţii anormale la nivelul pielii.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (la 1 până la 10 utilizatori din 1000): sensibilitate la lumină, scăderea tensiunii arteriale, leşin, puls rapid, scrâşnirea dinţilor, diaree, vânătăi sau hemoragie, valori anormale ale testelor ficatului, modificări ale concentraţiei sodiului din sânge, creştere în greutate, amorţire, halucinaţii, spasme musculare, agitaţie, apatie, erupţie trecătoare pe piele, pierdere anormală a părului, alterări ale gustului, orgasm anormal la femei, menstruaţie abundentă, senzaţie de urinare mai frecventă, zgomote în urechi, dermatită, senzaţie de ameţeală.

Reacţii adverse rare (la 1 până la 10 utilizatori din 10000): creşterea timpului de sângerare, capacitate scăzută de coagulare a sângelui, inflamaţie la nivelul ficatului, sindromul secreţiei inadecvate de hormon antidiuretic (SIADH-un sindrom care determină reţinerea apei în organism), crampe, convulsii, atacuri, tremurături, spasme, un sindrom numit sindrom neuroleptic malign, un sindrom numit sindromul serotoninergic, hemoragii gastro-intestinale, reacţii maniacale, stare de nelinişte.

Reacţii adverse foarte rare (la mai puţin de 1 utilizator din 10000): reacţii alergice, bătăi rapide sau neregulate ale inimii, reacţii severe la nivelul pielii, modificări în compoziţia sângelui (incluzând agranulocitoză), secreţie anormală de lapte, rigiditate musculară, delir, mişcări anormale, modificări la nivelul structurii plămânului, durere în piept, eczemă, glaucom cu unghi îngust, glaucom acut, pancreatită, tulburări de mişcare, confuzie, erupţie trecătoare pe piele, sindrom Steven-Johnson, urticarie, mâncărime, distrugeri ale fibrelor musculare striate.

Reacţiile alergice au fost raportate foarte rar. Dacă prezentaţi respiraţie şuierătoare apărută brusc, senzaţie de apăsare în piept, dificultate la înghiţire, umflarea pleoapelor, feţei sau buzelor, o erupţie pe piele cu pete roşii sau urticarie sau blânde, vă rugăm să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră.

Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-l informaţi pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist.

Interactiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Tratamentul dumneavoastră cu Venlafaxină Actavis poate fi influenţat de către tratamentul cu alte medicamente. Aceasta este valabilă în următoarele cazuri:
- medicamente care vă fluidizează sângele (de exemplu warfarină)
- medicamente utilizate pentru tratamentul acidităţii crescute din stomac (de exemplu cimetidină)
- medicamente pentru tratamentul migrenei (de exemplu sumatriptan)
- medicamente pentru tratamentul convulsiilor (de exemplu clozapină)
- medicamente pentru tratamentul depresiei (de exemplu citalopram, fluoxetină, paroxetină, sertralină, litiu, diazepam şi moclobemidă)
- dacă luaţi medicamente care conţin haloperidol
- dacă luaţi în mod regulat medicamente pentru tratamentul durerilor (de exemplu derivaţii de acid acetilsalicilic, antiinflamatoare nesteroidiene)
- dacă luaţi medicamente care vă ajută să scădeţi în greutate
- dacă luaţi alte medicamente utilizate în tratamentul depresiilor, deoarece la începutul tratamentului, la modificarea dozelor sau la întreruperea tratamentului cu acestea, poate să apară agresivitate
- dacă efectuaţi terapie electroconvulsivantă (TEC).

Discutaţi cu medicul dumneavoastră, înainte de a utiliza alte medicamente în timpul tratamentului cu Venlafaxină Actavis.

Folosirea Venlafaxină Actavis cu alimente şi băuturi
Nu trebuie să consumaţi alcool etilic în timpul tratamentului cu venlafaxină.

Sarcina si alaptarea:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu luaţi Venlafaxină Actavis dacă sunteţi gravidă.

Nu există date adecvate privind utilizarea venlafaxinei la gravide. De aceea, este important să vă informaţi medicul dacă doriţi să rămâneţi gravidă sau dacă sunteţi gravidă. Medicul dumneavoastră va decide dacă aveţi neapărat nevoie de tratamentul cu venlafaxină sau vă poate recomanda un tratament alternativ.

Dacă luaţi Venlafaxină Actavis până la naştere, informaţi-vă medicul, deoarece nou-născutul dumneavoastră poate manifesta un sindrom de întrerupere, imediat după naştere.

Nu luaţi Venlafaxină Actavis dacă alăptaţi.

Venlafaxina şi metabolitul său activ sunt excretate în laptele matern. Dacă luaţi Venlafaxină Actavis, discutaţi cu medicul dumneavoastră, înainte să începeţi alăptarea. Medicul dumneavoastră va decide dacă puteţi continua/întrerupe alăptarea sau dacă puteţi continua/întrerupe tratamentul cu Venlafaxină Actavis.

Prezentare ambalaj:

Comprimatele sunt rotunde, biconvexe, de culoare portocalie, cu diametrul de 10 mm, inscripţionate cu V4 pe o faţă.
Comprimatele sunt disponibile în cutii cu blistere din PVC/Al cu 10, 14, 20, 28, 30, 50, 64, 98 sau 100 comprimate filmate.

Conditii de pastrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

 

Ambalaj, prezentare: 28 comprimate cu eliberare prelungita

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Crestor 10 mg, cp. film
Donecept 10 mg x 28 cp. film
Plendil 5 mg, cp.film.ret
Advantan 0,1% unguent x 15g
Troxevasin 2% x 40g
Physiotens 0,4mg x 28 cp. film
Anghirol si Magneziu 30 cp.
Anticarcel Rapid x 20 plicuri

Etichete: Venlafaxina, 150mg, 28cp, elib.prel., Venlafaxina 150mg x 28cp elib.prel., Actavis

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top