Spiriva Respimat 18mcg pulb.inh + dispoz x 10 capsule


  • Spiriva Respimat 18mcg pulb.inh + dispoz x 10 capsule
  • 160,92 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Spiriva Respimat 18mcg pulb.inh + dispoz x 10 capsule

Indicatii:

Tiotropina este un bronhodilatator indicat in tratamentul de intreţinere care reduce simptomele pacientilor cu bronhopneumopatie cronica obstructiva (BPCO).

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la bromură de tiotropiu, atropină sau produse inrudite, de exemplu ipratropină sau oxitropină sau la excipientul lactoză monohidrat.

Administrare:

Doza de bromură de tiotropiu recomandată se administrează prin inhalarea conţinutului unei capsule, o dată pe zi, zilnic, folosind dispozitivul de inhalare HandiHaler, in acelaşi moment al zilei .
Bromura de tiotropiu trebuie inhalată numai cu dispozitivul HandiHaler.
Nu trebuie depăşită doza recomandată.
Capsulele de bromură de tiotropiu nu trebuie inghiţite.
Populaţii speciale
Pacienţii vârstnici pot folosi bromura de tiotropiu in doza recomandată la adulţi.
Pacienţii cu insuficienţă renală pot folosi bromura de tiotropiu in doza recomandată. Pentru pacienţii cu insuficienţă renală moderată " severă (clearance al creatininei ≤ 50 ml/min).
Pacienţii cu insuficienţă hepatică pot utiliza bromura de tiotropiu in doza recomandată .
Copii: deoarece siguranţa şi eficacitatea administrării bromurii de tiotropiu pulbere de inhalat nu a fost stabilită la copii, produsul nu trebuie folosit la pacienţi cu vârsta sub 18 ani.

Actiune:

Tiotropina este un antagonist specific al receptorilor muscarinici, cu acţiune prelungită, numit adesea in medicina clinică - anticolinergic. Prin legarea de receptorii muscarinici din musculatura netedă de la nivelul bronhiilor, bromura de tiotropiu inhibă efectele colinergice (bronhoconstrictoare) ale acetilcolinei, eliberată din terminaţiile parasimpatice. Are o afinitate similară pentru subtipurile de receptori muscarinici M1 - M5. La nivelul căilor respiratorii, bromura de tiotropiu antagonizează competitiv şi reversibil receptorii M3, producând relaxare musculară. Efectul este dependent de doză şi durează mai mult de 24 ore. Durata lungă a efectului pare să se datoreze disocierii sale foarte lente de pe receptorii M3, dovedind un timp de injumătăţire prin disociere semnificativ mai lung decât al ipratropiului. Fiind un compus anticolinergic N-cuaternar, după administrare pe cale inhalatorie bromura de tiotropiu are acţiune topică (la nivelul bronhiilor), demonstrând un interval terapeutic acceptabil inaintea apariţiei posibilelor efecte anticolinergice sistemice. Efectul bronhodilatator este in primul rând un efect local (la nivelul căilor respiratorii), nu unul sistemic.

Atentionari:

Bromura de tiotropiu, fiind un bronhodilatator destinat tratamentului de întreţinere, cu administrare o dată pe zi, nu trebuie folosit pentru tratamentul iniţial al episoadelor acute de bronhospasm, de exemplu în terapia de urgenţă.
După administrarea pulberii pentru inhalat de bromură de tiotropiu, pot să apară reacţii de hipersensibilitate imediată.
Ca şi în cazul altor medicamente anticolinergice, bromura de tiotropiu trebuie utilizată cu prudenţă la pacienţii cu glaucom cu unghi îngust, hipertrofie de prostată sau obstrucţie a colului vezicii urinare.
Medicamentele administrate inhalator pot provoca bronhospasm indus prin inhalare.
Deoarece concentraţia plasmatică creşte cu scăderea funcţiei renale, la pacienţii cu insuficienţă renală moderată - severă.
Pacienţii trebuie avertizaţi să evite ca pulberea pentru inhalare să le intre în ochi. Ei trebuie informaţi că aceast lucru poate precipita sau agrava glaucomul cu unghi îngust, durerile sau disconfortul ocular, vederea înceţoşată temporar, halourile sau imaginile colorate asociate cu înroşirea ochilor, datorită congestiei conjunctivale sau corneene. La apariţia semnelor sau simptomelor de glaucom cu unghi îngust, pacienţii trebuie să întrerupă administrarea de bromură de tiotropiu şi trebuie să se adreseze imediat unui medic.
Uscăciunea gurii, observată la administrarea de anticolinergice, poate fi asociată cu cariile dentare, în cazul tratamentelor îndelungate.
Bromura de tiotropiu nu trebuie utilizată mai frecvent de o dată pe zi

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Nu s-au efectuat studii privind capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, cunoscând farmacodinamia şi profilul reacţiilor adverse raportate la doza recomandată, se poate considera că nu există dovezi privind o potenţială influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Supradozaj:

Dozele mari de tiotropină pot provoca semne şi simptome anticolinergice.
Totuşi, nu au existat reacţii adverse anticolinergice sistemice ca urmare a inhalării unei singure doze de 340 micrograme bromură de tiotropiu de către voluntarii sănătoşi. În plus, in afară de uscăciunea gurii, la voluntarii sănătoşi nu s-au observat alte reacţii adverse relevante in cazul inhalarii de doze de până la 170 micrograme bromură de tiotropiu o dată pe zi, timp de 7 zile. În cadrul unui studiu cu doze multiple la pacienţi cu BPCO trataţi cu o doză maximă zilnică de 43 micrograme bromură de tiotropiu timp de patru săptămâni, nu s-au observat reacţii adverse semnificative.
Intoxicaţia acută datorată ingestiei accidentale a capsulelor de bromură de tiotropiu este improbabilă, datorită biodisponibilităţii mici după administrare pe cale orală.

Interactiuni cu alte medicamente:

Cu toate că nu s-au efectuat studii speciale privind interacţiunile medicamentoase, pulberea de inhalat conţinând bromură de tiotropiu a fost utilizată concomitent cu alte medicamente, fără a fi raportate reacţii adverse. Aceste medicamente includ bronhodilalatoare simpatomimetice, metilxantine şi glucocorticoizi administraţi pe cale inhalatorie sau orală, produse utilizate in mod obişnuit in tratamentul BPCO.
Administrarea bromurii de tiotropiu impreună cu alte medicamente conţinând anticolinergice nu a fost studiată şi, de aceea, nu este recomandată.

Sarcina si alaptarea:

Nu sunt disponibile date clinice privind administrarea bromurii de tiotropiu in timpul sarcinii. Studiile la animale au dovedit efecte toxice asupra reproducerii, asociate cu efecte toxice materne.
Nu sunt disponibile date clinice privind administrarea bromurii de tiotropiu femeilor care alăptează. Pe baza studiilor efectuate la femelele de rozătoare in perioada de alăptare, in laptele matern se excretă o mică cantitate de bromură de tiotropiu.
Ca urmare, bromura de tiotropiu trebuie utilizată la femeile insărcinate sau care alăptează numai dacă beneficiul aşteptat depăşeşte orice risc posibil asupra fătului sau sugarului.

Ambalaj, prezentare : Cutie cu un blister a 10 capsule cu pulbere de inhalat şi dispozitivul HandiHaler.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Advantan Milk 0,1% emulsie x 20g
Borenar 20 mg x 30 cp
Hidrocortizon  1% x 1 unguent
Venlafaxina 150mg x 28cp elib.prel.
Bisoblock 5 mg x 30 cp.

Etichete: Spiriva, Respimat, 18mcg, pulb.inh, dispoz, capsule, Spiriva Respimat 18mcg pulb.inh + dispoz x 10 capsule, Boehringer, Ingelheim, Boehringer Ingelheim

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top