Rhinocort Aqua 32mcg/dz spray nazal


  • Rhinocort Aqua 32mcg/dz spray nazal

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Rhinocort Aqua 32mcg/dz spray nazal

Indicatii:

Rinita alergica si non-alergica sezoniera si perena.
Tratamentul simptomatic si profilactic al vegetatiilor adenoide.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate budesonida sau la oricare dintre excipientii produsului.
Tulburari ale hemostazei, in special epistaxis.
Infectii orofaringiene si nazale cu virus herpetic.

Administrare:

Dozajul trebuie individualizat.
Rinita
Adulti si copii peste 6 ani; doza initiala recomandata este de 256 µg budesonida (8 doze Rhinocort Aqua spray nazal, suspensie) zilnic. Doza se poate administra o data pe zi, dimineata sau divizata in 2 prize, dimineata si seara. Aceasta inseamna 128 µg budesonida (4 x 32 ug budesonida Rhinocort Aqua spray nazal, suspensie) in fiecare nara, dimineata sau 2 x 32 µg budesonida in fiecare nara, dimineata si seara.
Nu s-au demonstrat efecte suplimentare pentru doze mai mari de 256 µg budesonida.
La pacientii varstnici, doza recomandata este aceeasi cu cea de la adulti.
Dupa obtinerea efectului terapeutic, doza de intretinere trebuie redusa la doza minima eficace.
Studiile clinice sustin faptul ca o doza de intretinere de 32 µg budesonida administrata in fiecare nara dimineata este suficienta pentru unii pacienti. In cazurile de congestie nazala severa, poate fi necesar tratament adjuvant cu un vasoconstrictor. Uneori, este necesara administrarea concomitenta a Rhinocort Aqua cu medicatie antialergica suplimentara pentru controlul simptomatologiei alergice oculare.

Tratamentul simptomatic si profilactic al vegetatiilor adenoide
Doza recomandata este de 256 µg budesonida pe zi (8 doze Rhinocort Aqua spray nazal, suspensie).
Doza poale fi administrata in priza unica sau divizata in doua prize, dimineata si seara. Dupa obtinerea efectului terapeutic, doza de intretinere trebuie redusa la doza minima eficace.

Instructiuni privind pregatirea produsului medicamentos in vederea administrarii si manipularea sa
inainte de a utiliza Rhinocort Aqua pentru prima data, se agita flaconul si apoi se pulverizeaza de cateva ori (de 5-10 ori) in aer, astfel incat sa se obtina o ceata uniforma (vezi figura). Daca nu este utilizata zilnic, pompa trebuie incarcata din nou. De aceasta data, este suficient sa se pulverizeze o singura data (1) in aer.
1. Suflati nasul. Agitatiflaconul. Scoateti capacul protector.
2. Tineti flaconul vertical.
3. Introduceti varful in nara si pulverizati numarul de doze prescrise. Se administreaza si in cealalta nara, in acelasi mod.
4. Puneti la loc capacul protector.

Curatare
Partile superioare de plastic trebuie curatate regulat. Se scoate capacul protector maro si apoi se ridica aplicatorul nazal alb. Se spala capacul si aplicatorul cu apa calda, apoi se lasa sa se usuce complet, inainte de a le pune la loc.

Precautii:

Riscul de efecte sistemice, de hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian si de intarziere a cresterii este major in caz de corticoterapie concomitenta pe cale inhalatorie sau sistemica.
in caz de corticoterapie concomitenta pe cale sistemica, administrarea locala de glucocorticoizi nu trebuie sa excluda intreruperea progresiva a tratamentului sistemic.
Administrarea locala a glucocorticoizilor nu este recomandata la pacientii cu ulceratii ale mucoasei nazale sau care au suferit o interventie chirurgicala sau un traumatism la nivelul nasului, decat daca vindecarea este completa.
Precautii speciale vor fi necesarla pacientii cu tuberculoza pulmonara.
Pentru ca produsul sa aiba eficacitate optima, trebuie asigurata o buna permeabilitate a foselor nazale. in caz de tratament prelungit se impune controlul atent al foselor nazale pentru depistarea unei eventuale atrofii a mucoasei nazal Produsul poate pozitiva testele antidoping. Rhinocort Aqua nu trebuie sa intre in contact cu ochii. Daca Rhinocort Aqua intra in contact cu ochii, acestia trebuie clatiti imediat cu apa.
Tratamentul concomitent cu ketoconazol sau cu alti inhibitori puternici ai CYP3A4 trebuie evitat. Daca acest lucru nu este posibil, intervalul dintre administrari trebuie crescut cat mai mult (vezi pct. Interactiuni).

Atentionari:

In caz de afectare hepatica, poate fi modificata metabolizarii glucorticoizilor. Dupa administrare intravenoasa, la pacientii cu ciroza, parametrii farmacocinetici ai budesonidei sunt similari cu cei ai subiectilor normali. Dupa administrarea orala, parametrii farmacocinetici sunt modificati in caz de afectare hepatica, prin cresterea biodisponibilitatii sistemice.

Copii
La copii, in caz de tratament prelungit, se va lua in considerare riscul de intarziere a cresterii, de hipercorticism, precum si de supresie a axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian. Efectele tratamentului pe termen lung la copii nu sunt pe deplin cunoscute. La copii, in cazul oricarui tratament indelungat cu glucocorticoizi, indiferent de calea de administrare, trebuie analizat cu atentie raportul beneficiu/risc.

 

Ambalaj, prezentare:  un flacon a 120 doze, prevazut cu pompa dozatoare.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

ABC Derm Change Intensiv
Elocom 0,1% crema x 15g
Degasil x 32 cps

Degasil x 32 cps

25,00 LEI

De-StressTorr x 20 cps
Locoid (R) 0,1% solutie cutanata
Ampicilina 500 mg x 100 pulb. pt. sol. inj.
Romergan 0,124% 5mg/5ml sirop

Etichete: Rhinocort, Aqua, 32mcg/dz, spray, nazal, Rhinocort Aqua 32mcg/dz spray nazal, Astra, Zeneca, Astra Zeneca

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top