Protopic 0,03% x 10 gr. unguent


  • Protopic 0,03% x 10 gr. unguent
  • 40,90 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Protopic 0,03% x 10 gr. unguent

Indicatii:

Protopic 0,03% unguent este folosit pentru tratamentul dermatitelor atopice (eczeme) moderate până la severe la adulţii care nu au răspuns adecvat sau au intoleranţă la terapiile covenţionale, cum sunt corticosteroizii topici, şi la copiii (cu vârstă de 2 ani şi peste), care nu au răspuns adecvat la terapiile convenţionale, cum sunt corticosteroizii topici.

Atunci când dermatita atopică moderată până la severă este vindecată sau aproape vindecată într-un interval de până la 6 săptămâni de tratament al episodului acut şi dacă vi se întâmplă să aveţi recăderi frecvente (adică, 4 sau mai multe episoade de acutizare pe an), se poate preveni apariţia recăderilor sau prelungi intervalul în care nu aveţi recăderi prin folosirea Protopic unguent 0,03% de două ori pe săptămână.

În dermatitele atopice, o hiperreacţie a sistemului imunitar al pielii determină inflamaţia acesteia (mâncarime, roşeaţă, uscăciune). Protopic modifică răspunsul imun anormal, reducând inflamaţia şi mâncărimea pielii.

Contraindicatii:

Nu utilizaţi Protopic dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la tacrolimus, la oricare dintre celelalte componente ale Protopic sau la antibioticele macrolidice (de exemplu: azitromicina, claritromicina, eritromicina).

Administrare:

Utilizaţi întotdeauna Protopic exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Aplicaţi Protopic în strat subţire pe regiunile afectate ale pielii.
Protopic poate fi utilizat în aproape toate regiunile corpului, incluzând faţa şi gâtul, şi în zonele de îndoire de la nivelul coatelor şi genunchilor.

Evitaţi utilizarea unguentului în interiorul nasului sau gurii şi la nivelul ochilor. Dacă unguentul ajunge în aceste zone trebuie îndepărtat complet şi/sau zona clătită cu apă.

Nu acoperiţi pielea tratată cu bandaje sau alte pansamente.
Spălaţi-vă pe mâini după aplicarea de Protopic, cu excepţia cazurilor în care şi pielea de la nivelul mâinilor trebuie tratată.

Înaintea utilizării Protopic după baie sau duş, asiguraţi-vă că pielea este complet uscată.

Copii (cu vârstă de 2 ani şi peste)
Aplicaţi Protopic de două ori pe zi pe o perioadă de până la trei săptămâni, o dată dimineaţa şi o dată seara. Apoi unguentul poate fi utilizat o dată pe zi pe fiecare regiune afectată a pielii până la dispariţia eczemei.

Adulţi (cu vârsta de 16 ani şi peste)
Pentru adulţi sunt disponibile două concentraţii ale Protopic (Protopic 0,03% unguent şi Protopic 0,1% unguent). Medicul dumneavoastră va decide care este concentraţia cea mai bună pentru dumneavoastră. De obicei, tratamentul se începe cu Protopic 0,1% unguent aplicat de două ori pe zi, o dată dimineaţa şi o dată seara, până la dispariţia eczemei. Dacă simptomele reapar, trebuie reînceput tratamentul cu Protopic 0,1% de două ori pe zi. În funcţie de evoluţia sub tratament a eczemei, medicul dumneavoastră va decide dacă frecvenţa de aplicare poate fi redusă la o dată pe zi sau dacă poate fi folosită concentraţia mai mică, Protopic 0,03% unguent.

Trataţi fiecare regiune afectată până la dispariţia eczemei. Obişnuit, îmbunătăţirile se văd după o săptămână de tratament. Dacă nu vedeţi nici o îmbunătăţire după două săptămâni, discutaţi cu medicul dumneavoastră despre alte tratamente posibile. Tratamentul cu Protopic poate fi repetat dacă simptomele reapar.

Medicul vă poate recomanda utilizarea Protopic unguent de două ori pe săptămână atunci când dermatita atopică este vindecată sau aproape vindecată (Protopic 0,03% pentru copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani şi Protopic 0,1% pentru adulţi). În această situaţie, Protopic unguent trebuie aplicat o dată pe zi, de două ori pe săptămână (de exemplu luni şi joi) pe suprafeţele pielii afectate de obicei de dermatita atopică. Între aplicări, trebuie să fie o pauză de 2-3 zile fără tratament cu Protopic. Dacă simptomele reapar, trebuie reînceput tratamentul cu aplicări de 2 ori pe zi de Protopic, aşa cum este menţionat mai sus, şi programaţi-vă o vizită la medicul dumneavoastră pentru reevaluarea tratamentului.

Dacă, accidental, înghiţiţi unguent
Dacă, accidental, înghiţiţi unguentul, adresaţi-vă medicului sau farmacistului cât mai curând posibil.

Nu încercaţi să vă provocaţi vărsături.

Dacă uitaţi să utilizaţi Protopic
Dacă aţi uitat să aplicaţi unguentul la momentul recomandat, aplicaţi-l imediat ce vă reamintiţi, apoi continuaţi conform schemei de aplicare recomandate.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Actiune:

Substanţa activă a medicamentului Protopic, tacrolimus monohidrat, este un imunomodulator.

Compozitie:

Substanţa activă este tacrolimus monohidrat.

Un gram Protopic unguent 0,03% conţine tacrolimus 0,3 mg (sub formă de tacrolimus monohidrat).

Celelalte componente sunt parafină albă moale, parafină lichidă, propilen carbonat, ceară albă, parafină tare.

Precautii:

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Protopic
* Nu este aprobată utilizarea Protopic unguent la copii cu vârste mai mici de 2 ani. De aceea, nu trebuie utilizat la această grupă de vârstă.

Vă rugăm să îl întrebaţi pe medicul dumneavoastră.
* Nu a fost stabilit efectul tratamentului cu Protopic asupra dezvoltării sistemului imunitar la copii, mai ales la cei mici.
* Nu se cunoaşte siguranţa utilizării Protopic unguent pe termen lung. Un număr foarte mic de oameni care au utilizat Protopic unguent au avut afecţiuni maligne (de exemplu: cutanate sau limfoame). Cu toate acestea, nu a fost demonstrată o legătură cu tratamentul cu Protopic unguent.
*Dacă aveţi leziunile infectate. Nu aplicaţi unguentul pe leziunile infectate.
*Dacă aveţi insuficienţă hepatică. Discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Protopic.
*De asemenea, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Protopic unguent, dacă aveţi afecţiuni maligne ale pielii (tumori) sau dacă aveţi un sistem imunitar slăbit (imunocompromis), indiferent de cauză.

*Dacă aveţi o tulburare moştenită genetic a funcţiei de barieră a pielii, cum este sindromul Netherton, sau dacă suferiţi de eritrodermie generalizată (înroşire şi descuamare pe toată suprafaţa pielii). Discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Protopic.

*Trebuie să vă informaţi medicul dacă aveţi noduli limfatici umflaţi la iniţierea tratamentului.

Dacă nodulii limfatici se măresc în timpul tratamentului cu Protopic, informaţi-l pe medicul dumneavoastră.

*Înainte de a fi vaccinat, spuneţi medicului că utilizaţi Protopic. Vaccinurile nu trebuie administrate în timpul tratamentului şi o anumită perioadă după tratamentul cu Protopic. Pentru vaccinurile vii atenuate (de exemplu: rujeolic, urlian, rubeolic şi poliomielitic oral) perioada de aşteptare este de 28 de zile, iar pentru vaccinurile inactivate (de exemplu: tetanic, difteric, pertussis sau gripal) perioada de aşteptare este de 14 zile.

*Evitaţi expunerea prelungită a pielii la lumina soarelui sau la lumină artificială, cum sunt solarele. Dacă petreceţi timpul afară după aplicarea Protopic, folosiţi un ecran protector şi purtaţi haine lejere adecvate care să vă protejeze pielea de razele soarelui. În plus, întrebaţi-l pe medicul dumneavoastră despre alte măsuri adecvate de protecţie împotriva soarelui, pe care le puteţi folosi. Dacă vi s-a recomandat terapie cu raze luminoase, informaţi-vă medicul că folosiţi Protopic şi că nu este recomandat să folosiţi Protopic şi terapie cu raze luminoase în acelaşi timp.

*Evitaţi contactul cu ochii sau cu mucoasele (mucoasa din interiorul nasului sau gurii).
*Dacă medicul dumneavoastră vă recomandă utilizarea Protopic de două ori pe săptămână pentru a menţine dermatita atopică vindecată, starea dumneavoastra trebuie reevaluată de medic la un interval de cel puţin 12 luni, chiar dacă totul este sub control. La copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani, tratamentul de întreţinere trebuie întrerupt după 12 luni pentru a se stabili dacă încă mai este necesară continuarea tratamentului.

*Vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă observaţi orice modificare a aspectului pielii la nivelul zonelor de aplicare.

Sarcina si alaptarea:

Nu folosiţi Protopic dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

 

Ambalaj, prezentare : Tub 10 g.

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Eficef (R) 200 mg x 10 cps.
Atacand 32 mg, cp.

Atacand 32 mg, cp.

62,42 LEI

Spasmomen 40 mg x 30 cp. film.
GynieL x 14 capsule
Eucarbon x 30 cp

Eucarbon x 30 cp

23,00 LEI

Maxitrol solutie oftalmologica
Lopegen 2mg x 10 cps.

Etichete: Protopic, 0, 03%, gr., unguent, Protopic 0, 03% x 10 gr. unguent, Astellas, Pharma, Astellas Pharma

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top