Pradaxa 110 mg x 10cps.


  • Pradaxa 110 mg x 10cps.
  • 160,92 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Pradaxa 110 mg x 10cps.

Indicatii:

Pradaxa se utilizeaza pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange in vene la adultii care au suferit o operatie de inlocuire a soldului sau a genunchiului.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Contraindicatii:

Pradaxa nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la dabigatran etexilat sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.
Medicamentul nu trebuie utilizat la pacientii care prezinta afectiuni renale severe, sangerari active semnificative, leziuni tisulare care ar putea provoca sangerari, tulburari ale procesului de coagulare (acestea pot fi congenitale, de cauza necunoscuta sau datorate altor medicamente) sau afectiuni hepatice care ar putea pune in pericol viata.

De asemenea, Pradaxa nu trebuie administrat pacientilor care iau chinidina (alt medicament utilizat pentru reglarea ritmului cardiac).

Administrare:

Tratamentul cu Pradaxa trebuie inceput prin administrarea unei capsule de 110 mg la una pana la patru ore de la sfarsitul operatiei. Apoi tratamentul se continua cu doua capsule de 110 mg (220 mg) o data pe zi timp de 28 pana la 35 de zile dupa operatia de inlocuire a soldului si timp de 10 zile dupa operatia de inlocuire a genunchiului. inceperea tratamentului trebuie amanata la pacientii la care plaga operatorie inca mai sangereaza.
Daca tratamentul nu este inceput in ziua operatiei, trebuie initiat prin administrarea a doua capsule o data pe zi. Capsulele trebuie inghitite intregi, cu apa. Doza mai mica (150 mg o data pe zi) se utilizeaza la pacientii cu afectiuni renale moderate sau severe, la pacientii cu varsta peste 75 de ani si la pacientii care iau amiodarona (un medicament utilizat pentru reglarea ritmului cardiac). Pradaxa nu trebuie utilizat la pacientii cu afectare renala severa si nu este recomandat la pacientii cu semne ale prezentei afectiunilor hepatice. Pradaxa trebuie utilizat cu precautie la pacientii care prezinta risc de sangerare sau care ar putea prezenta concentratii sanguine mari ale medicamentului, cum ar fi cei cu afectiuni renale moderate.

Pacientii cu greutate sub 50 kg sau peste 110 kg trebuie sa fie atent monitorizati in ceea ce priveste semnele de sangerare sau anemia (numar scazut de globule rosii).

Actiune:

Pacientii supusi unei operatii de inlocuire a soldului sau a genunchiului prezinta un risc crescut de formare a cheagurilor de sange in vene. Aceste cheaguri, inclusiv tromboza venoasa profunda (TVP), pot reprezenta un pericol daca se deplaseaza in alta parte a organismului, cum ar fi plamanii sau creierul.

Substanta activa continuta de Pradaxa, dabigatranul etexilat, este un "precursor" al dabigatranului. Acest lucru inseamna ca, in organism, se transforma in dabigatran. Dabigatranul este un anticoagulant, adica previne formarea cheagurilor de sange (coagulare).
Blocheaza o substanta numita trombina, care este esentiala in procesul de coagulare a sangelui, reducand riscul de formare a cheagurilor de sange in vene.

Compozitie:

Substanta activa este dabigatranul care este administrat sub forma de 75 mg sau 110 mg dabigatran etexilat sub forma de mesilat.

Celelalte componente: acid tartric, guma arabica, hipromeloza, dimeticona 350, talc, hidroxipropilceluloza.

Capsula contine: carageen, clorura de potasiu, dioxid de titan, indigo carmin, galben amurg, hipromeloza, apa purificata.
Cerneala neagra de inscriptionare contine: shellac, alcool n-butilic, alcool izopropilic, alcool metilic industrial, oxid negru de fer, apa purificata, propilengicol.

Atentionari:

Capsulele Pradaxa contin un colorant numit galben amurg care poate produce reactii alergice.

Ambalaj prezentare : 10 capsulele a 110 mg

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Nurofen Plus x 24 cpr
Logest x 21draj

Logest x 21draj

21,42 LEI

Nurofen Express Forte 400mg x 10 cps. moi
Montelukast 5mg x 30 cp. mast.
Mucosolvan Sirop 30 mg / 5 ml x 100ml
Dipiridamol 25 mg x 30cp.
Oximed Spray Cutanat

Etichete: Pradaxa, 110, 10cps., Pradaxa 110 mg x 10cps., Boehringer, Ingelheim, Boehringer Ingelheim

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top