Paracetamol LPH 500 mg x 20 cp


  • Paracetamol LPH 500 mg x 20 cp

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Paracetamol LPH 500 mg Labormed

Indicatii:

Combaterea simptomatica a febrei de cauza infectioasa. Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate medie: cefalee/ nevralgii dentare/ dureri sciatice; artralgii nereumatismale/ dismenoree/ dureri dupa unele interventii chirurgicale/ entorse/ fracturi si luxatii.

Contraindicatii:
Se va lua in considerare raportul risc/beneficiu la bolnavii suferind de insuficienta hepatica/ hepatita virala (hepatotoxicitatea este crescuta)/ insuficienta renala grava/ alcoolism si hipersensibilitate la paracetamol sau la acidul acetilsalicilic.

Administrare:
La adulti si la copiii peste 12 ani/ doza obisnuita este de 500 mg la fiecare 6-8 ore (se va respecta un interval minim de 4 ore intre prize). Nu se va depasi doza maxima de 1g/priza si 4g/ 24 de ore. Pentru un tratament de lunga durata/ doza maxima/zi se reduce la 2/5 g. Pentru doze mai mari tratamentul va fi efectuat sub stricta supraveghere medicala. Copii intre 6 si 12 ani: 250-500 mg la 6-8 ore. Copii intre 3 si 6 ani: 125-250 mg la 6-8 ore.

Actiune:
Paracetamolul este un derivat de para-aminofenol cu actiune analgezica si antipiretica. Actiunea analgezica este asemanatoare fenacetinei/ cea antipiretica fiind apropiata de a salicilatilor. Efectul antiinflamator este foarte slab/ paracetamolul neputand sa inlocuiasca acidul acetilsalicilic sau celelalte AINS. Se poate folosi totusi in forme usoare de osteoartrite/ pentru calmarea durerilor. Paracetamolul poate fi folosit in cazurile cand acidul acetilsalicilic este contraindicat: tratament simultan cu anticoagulante sau uricozurice/ hemofilie sau alte tulburari hematologice/ tulburari gastro-intestinale/ inclusiv intoleranta digestiva la acidul acetilsalicilic sau alti derivati ai acidului salicilic. In cazul unui tratament cronic cu doze mari de paracetamol asociat cu anticoagulante/ este necesara ajustarea dozelor acestora din urma. Actiunea analgezica se datoreaza inhibarii sintezei prostaglandinelor la nivelul SNC. La nivel periferic este posibila inhibarea alaturi de prostaglandine si a sintezei si actiunii altor compusi ce actioneaza pe receptorii durerii/ inhibandu-se astfel transmiterea senzatiei dureroase. Efectul antipiretic se explica prin inhibarea sintezei prostaglandinelor la nivelul centrului termo-reglator din hipotalamus/ rezultand o vasodilatatie periferica/ ce va permite o pierdere accentuata de caldura.

Compozitie:
Paracetamol 500 mg

Ambalaj, prezentare; Cutie cu 20 comprimate

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Nebilet (R) 5 mg x 28 cp.
Salvigol Bio Spray - 30 ml Aboca
Bepanthen 5% crema 30 gr
Articulatii Sanatoase L86
Enterolactis 10ml x 12pl
Finalgon 20 gr. unguent
Clorocalcin 12,2%  50 ml. sol. pic.orale
Hemorzon 18g x 1 unguent fara concentratie

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top