Maxidex 0,1% susp. oft.


  • Maxidex 0,1% susp. oft.
  • 8,44 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Maxidex 0,1% susp. oft.

Indicatii:

Tratamentul afectiunilor inflamatorii localizate la nivelul polului anterior al globului ocular si in toate situatiile in care este indicat tratamentul cu antiinflamnatoare steroidian: conjunctivite si blefaroconjunctivite alergice, keratite, sclerite si episclerite.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la dexametazona sau la oricare dintre excipienti.
Keratita herpetica si alte afectiuni virale ale corneei si conjunctivei, ulcer cornean activ. Infectiile fungice ale globului ocular si anexelor.
Tuberculoza oculara.

Administrare:

Adulti: doza uzuala este de o picatura instilata in sacul conjunctival al ochiului/ochilor afectat/ afectati de 4 ori pe zi (la intervale de 6 ore). In forme severe, se pot administra doze mai mari. Doza zilnica se adapteaza in functie de raspunsul terapeutic. Dupa ameliorarea simptomatologiei se recomanda ca dozele sa fie scazute treptat.

Durata tratamentului trebuie sa fie stabilita de medic in functie de severitatea afectiunii si de raspunsul terapeutic. Nu sa recomanda ca durata, tratamentului sa depaseasca 2 saptamanii. Daca situatia impune prelungirea tratamentului, se recomanda supraveghere oftalmologica atenta (vezi PRECAUTII si ATENTIONARI SPECIALE).

Daca se administreaza mai mult de un medicament cu administrare topica oftalmica, celelalte medicamente trebuie administrate separat la un interval de cinci pana la zece minute.
Copii: nu exista studii privind siguranta si eficacitatea administrarii produsului la copii.
Varstnici: nu sunt necesare precautii speciale.

Mod de administrare: Flaconul se agita inainte de administrare pentru a asigura o repartitie uniforma a substantei active.
Se indeparteaza pleoapele si se insstileaza picaturile in sacul conjunctival.
Pentru a preveni contaminarea picuratorului si a suspensiei, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafete invecinate sau alte suprafete.
Flacornul se pastreaza inchis intre administrari.

Compozitie:

1 ml picaturi oftalmice, suspensie, contine dexametazona 1 mg si excipienti: hidrogenofosfat de disodiu anhidru, polisorbat 80, edetat disodic, clorura de sodiu, acid citric monohidrat, hidroxid de sodiu, clorura de benzalconiu, hipromeloza, apa purificata.

Precautii:

Daca in timpul tratamentului apar reactii de hipersensibilitate, tratamentul trebuie intrerupt.
Administrarea repetata timp indelungat poate determina absorbtia sistemica in proportie semnificativa a dexametazonei.
Utilizarea indelungata poate favoriza aparitia glaucomului si/sau cataractei subcapsulare posterioare. Tratamentul indelungat impune supraveghere medicala monitorizarea tensiunii intraoculare.

Atentionari:

MAXIDEX se administreaza numai prin instilatii in sacul conjunctival. Preparatul nu poate fi folosit pentru infectii subconjunctivale sau intraoculare.
In cazul persistentei simptomatologiei, se recomanda control oftalmologic si examenul bacteriologic al secretiei lacrimale in vederea reevaluarii conduitei terapeutice. In cazul infectiilor bacteriene oculare, administrarea glucocorticoizilor poate masca infectia sau poate agrava o infectie preexistenta.
Datorita efectului antiinflamator si imunodepresiv, glucocorticoizii administrati sistemic precum si topic, favorizeaza dezvoltarea infectiilor - infectiile bacteriene localizate se pot generaliza, tuberculoza poate fi reactivata, micozele locale pot deveni sistemice, virozele (indeosebi herpesul ocular, zona zoster si varicela) se pot exacerba, unele parazitoze se agraveaza. Semnele evolutive de infectie pot fi mascate. In general corticoterapia este contraindicata in caz de infectii care nu pot fi controlate prin tratament specific.
Nu se vor folosi lentilele de contact moi in timpul tratamentului cu acest produs, datorita continutului in clorura de benzalconiu. Nu se recomanda purtarea lentilelor de contact in timpul tratamentului.
Utilizarea indelungata a glucocorticoizilor poate favoriza infectiile fungice.
In cazul tratamentului concomitent cu alte solutii oftalmice, se recomanda administrarea acestora la intervale de 5-10 minute.
Sportivii trebuie atentionati ca glucocorticoizii sunt cuprinsi si in lista substantelor dopante.

CAPACITATEA DE A CONDUCE VEHICULE SAU DE A FOLOSI UTILAJE
Ca si in cazul administrarii altor produse oftalmologice, incetosarea tranzitorie a vederii sau alte tulburari de vedere pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca dupa instilare apare incetosarea tranzitorie a vederii, pacientul trebuie atentionat sa astepte pana cand acuitatea vizuala revine la normal inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Ambalaj, prezentare: Cutie cu un flacon picurator din polietilena a 5 ml picaturi oftalmice, suspensie.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Skinoren 20% x 30g. crema
Mucosolvan Sirop 30 mg / 5 ml x 100ml
Broncho-Vaxom adulti 7 mg x 30 cps.
Bisoblock 5 mg x 30 cp.
Venlafaxina 150mg x 28cp elib.prel.
Bilichol x 24 cps

Bilichol x 24 cps

13,00 LEI

Tador 25 mg x 10cp. film.

Etichete: Maxidex, 0, 1%, susp., oft., Maxidex 0, 1% susp. oft., Alcon

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top