Isoptin RR 240 mg x 20 cp. film. elib. prel.


  • Isoptin RR 240 mg x 20 cp. film. elib. prel.
  • 16,56 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Isoptin RR 240 mg x 20 cp. film. elib. prel.

Compozitie:

Tablete continand 240 mg clorhidrat de verapamil, excipienti: apa distilata, lac verde E 104 + E 132, stearat de magneziu, metilhidroxipropilceluloza, celuloza microcristalina, ceara montanglicolica, alginat de sodiu, polietilenglicol 400, polietilenglicol 6.000, polividon.

Indicatii:

Principala indicatie a preparatului retard este monoterapia hipertensiunii arteriale. Efectul terapeutic este obtinut prin scaderea rezistentei arteriale periferice si, in mai mica masura, prin scaderea debitului cardiac.
Printr-o preparare speciala farmaceutica, substanta activa este retinuta in tractul gastroin-testinal si eliberata uniform pe o perioada mare de timp. Preparatul are, ca si celelalte forme farmaceutice de Isoptin, si actiune antianginoasa - prin vasodilatatie coronariana cu cresterea consecutiva a debitului sanguin coronarian si scaderea consumului de oxigen la nivel miocardic, antiaritmica - prin incetinirea conducerii atrioventriculare in tahiaritmii supraventriculare, cardioprotectoare - prin cresterea nivelului apoproteinei A2 si actiune antiagrenanta plachetara.
Se administreaza in angina pectorala stabila cronica, angina de repaus, angina vasospastica, (Prinzmetal) ca si in angina instabila (crescendo, preinfarct); angina pectorala dupa infarct miocardic. Tulburari de ritm, ca tahicardia paroxistica supraventriculara, fibrilatie si flutter atrial cu frecventa ventriculara inalta (cu exceptia sindromului WPW).

Contraindicatii:

Administrarea de Isoptin RR este contraindicata in soc cardiogen, infarct miocardic acut complicat (bradicardie, hipotensiune arteriala importanta, insuficienta ventriculara stanga), in tulburari de conducere ca blocul AV de gradul II si III, blocul SA, boala nodului sinusal, bradicardii, in hipotensiunea arteriala marcata si in insuficienta cardiaca decompensata. Se impune precautie la: tulburari usoare de conducere (bloc AV gradul I), frecventa cardiaca foarte scazuta (sub 50 batai/min); hipotensiune arteriala (sub 90 mmHg sistolica); fibrilatie atriala/flutter atrial in caz de coexistenta a unui sindrom de preexcitatie, de exemplu sindrom WPW (aici exista riscul de declansare a unei tahicardii ventriculare); insuficienta cardiaca (aceasta trebuie tratata de doctor inainte de administrarea de Isoptin RR).
In timpul graviditatii, mai ales in primul trimestru si in lauzie, Isoptin RR nu trebuie administrat decat sub stricta indicatie a medicului.
Este contraindicata administrarea de Isoptin RR la persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la verapamil.

Mod de administrare:

Dozele se vor adapta individual in functie de gravitatea bolii. Pentru tratarea hipertensiunii: adultii vor lua dimineata 1 comprimat retard (240 mg). (La pacientii la care se doreste in mod special o scadere deosebit de lenta a tensiunii arteriale se va incepe cu 1/2 comprimat retard dimineata). Daca e necesar, seara, (la interval de 12 ore) doza se poate suplimenta cu 1/2-1 comprimat retard; dupa caz, cresterile dozelor e indicat sa se faca dupa circa 2 saptamani de tratament.
Pentru celelalte indicatii: adultii vor primi 1/2 comprimat retard de 2 ori pe zi (la interval de 12 ore). Nu se va depasi o doza maxima zilnica de 480 mg - 2 comprimate retard pentru perioade lungi de terapie, ci eventual doar pentru intervale scurte si doar la indicatia medicului.
Isoptin RR nu se administreaza la copii.
Dozele terapeutice pentru varstnici sunt cele de mai sus, exceptand pacientii cu insuficienta hepatica sau renala. Pentru copii, respectiv adulti, care necesita doze mai mci, sunt disponibile Isoptin 40 mg si Isoptin 80 mg. Isoptin RR trebuie administrat periodic, nemestecat, cu apa, in timpul sau imediat dupa masa. La pacientii cu insuficienta hepatica doza trebuie stabilita foarte atent si se va incepe cu doze mai mici (de exemplu la pacienti cu ciroza hepatica se incepe cu o tableta Isoptin 40 mg - de 2-3 ori pe zi), datorita unei metabolizari mai scazute a substantei active la acesti pacienti.

Reactii adverse:

Administrarea unor doze mari de Isoptin RR, eventual asociata cu unele afectiuni cardiace preexistente (vezi contraindicatiile), poate avea ca rezultat modificari cardiovasculare mai mari decat necesarul terapeutic (scaderea frecventei cardiovasculare mai mari decat necesarul terapeutic (scaderea frecventei cardiace prin bloc AV, bloc SA, sau scaderea marcata a tensiunii arteriale si/sau agravarea insuficientei cardiace).
O reactie adversa relativ des intalnita este constipatia. S-au semnalat, mai rar, vertij, cefalee, oboseala, parestezii, edeme, gambiere, ca si eruptii alergice, prurit sau eritem facial. Foarte rar pot aparea dureri musculare si articulare. O complicatie rara a terapiei cu Isoptin RR s-a dovedit a fi cresterea reversibila, in sange, a transaminazelor hepatice si/sau fosfatazei alcaline. Alte complicatii rare si reversibile ale administrarii de Isoptin sunt hipertrofia gingivala si ginecomastia, care dispar la incetarea tratamentului.
S-au observat cateva cazuri singulare de reactii alergice (eritem, prurit, urticarie, edem angioneurotic, sindrom Stevens-Johnson).
S-a descris o crestere a nivelului de prolactina. Tratarea hipertensiunii arteriale cu acest medicament necesita control medical periodic. Datorita unor reactii, care apar in mod diferit de la individ la individ, poate fi diminuata capacitatea de participare activa la circulatia stradala sau la functionarea unor masini. Aceasta este valabila in mod deosebit la inceputul tratamentului si la schimbarea preparatului, ca si in caz de interactiune cu alcool.

Ambalaj, prezentare: Cutii cu 20 comprimate filmate eliberare prelungita

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Nexium 40 mg, cp. film.
Barrad Gel pentru dureri musculare x 120 ml
Kebene Forte Simeticona 80mg x 25 cps
Vibrocil picaturi nazale
Audispray adulti spray pentru urechi
Lopegen 2mg x 10 cps.
Captopril 50 mg x 30cp

Etichete: Isoptin, 240, cp., film., elib., prel., Isoptin RR 240 mg x 20 cp. film. elib. prel., Abbott

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top