Furazolidon Terapia 100 mg x 20 cp.


  • Furazolidon Terapia 100 mg x 20 cp.
  • 16,00 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Furazolidon Terapia 100 mg x 20 cp.

Indicatii:

Enterite, enterocolite infectioase si toxiinfectii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidona, dizenterii bacilare, lambliaza.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la furazolidona, alti nitrofurani sau la oricare dintre excipienti; deficit de glicozo-6-fosfatdehidrogenaza; ultimul trimestru de sarcina; alaptarea copiilor cu varsta < 1 luna.

Administrare:

Adulti - pentru tratamentul holerei sau al altor infectii enterale: doza uzuala este de 100mg furazolidona, administrate oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.
Lambliaza: doza uzuala este de 100 mg furazolidona, administrate oral, de 4 ori pe zi la intervale de 6 ore tirnp de 7-10 zile.

Compozitie:

Un comprimat contine furazolidona 100 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, polividona K 30, stearat de magneziu, talc.

Precautii:

In timpul tratamentului si 4 zile dupa oprirea acestuia nu se recomanda consumul de bauturi alcoolice (risc de reactii de tip disulfiram) si de alimente ce contin tiramina (risc de hipertensiune arteriala si alte fenomene toxice).

Reactii adverse:

Furazolidona este bine tolerata, iar reactiile adverse posibile dispar la diminuarea dozei sau la intreruperea tratamentului. Rareori pot sa apara: cefalee, greafa, varsaturi (la doze mari), reactii alergice: eruptii cutanate, febra, artralgii. Foarte rar au fost semnalate cazuri de anemie hemolitica, leucopenie, agranulocitoza (la pacientii cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza). Furazolidona poate colora urina in galben-brun.

Sarcina si alaptarea:

Studii efectuate la animale de laborator cu doze mult mai mari decat cele terapeutice recomandate la om, administrate timp indelungat, nu au evidentiat efecte fetotoxice. Deoarece nu exista studii controlate la gravide, nu se recomanda administrarea furazolidonei in timpul sarcinii. Administrarea in ultimul trimestru de sarcina este contraindicata datorita riscului de anemie hemolitica la fat.
Nu se stie daca furazolidona se excreta in laptele matern. De aceea, la femeile care alapteaza se va lua in considerare fie intreruperea tratamentului, fie intreruperea alaptarii. Administrarea la femeile care alapteaza copii cu varsta < 1 luna este contraindicata datorita riscului de anemie hemolitica la sugar.

Ambalaj, prezentare : Cutie cu un blister a 20 comprimate. 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Kebene Extra Simeticona 240mg x 30 cps
Paduden 200 mg x 10 cps
4Femina x 28cp

4Femina x 28cp

16,00 LEI

Azopt 1% 10mg/ml susp. oft.
Aspirin Cardio 100mg x 30 cp. film.
Oximed Spray Cutanat
Baraka 100mg x 24cps

Etichete: Furazolidon, Terapia, 100, cp., Furazolidon Terapia 100 mg x 20 cp., Terapia

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top