Dulcopic 7,5mg/ml, sol. orala


  • Dulcopic 7,5mg/ml, sol. orala
  • 15,00 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Dulcopic 7,5mg/ml, sol. orala

Indicatii:

Constipatie si situatii care necesita evacuarea continutului colonului.

Contraindicatii:

DULCOPIC este contraindicat la pacientii care sufera de ileus, ocluzie intestinala, cu abdomen acut chirurgical (inclusiv apendicite); afectiuni inflamatorii intestinale acute, in stari de deshidratare severa, colita toxica, megacolon toxic, greata si varsaturi, insuficienta cardiaca congestiva, staza gastrica.
Este, de asemenea, contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la picosulfat de sodiu sau la oricare dintre excipientii produsului.

Administrare:

Adulti si copii peste 10 ani: doza recomandata este de 10-20 picaturi DULCOPIC (5 -10 mg picosulfat de sodiu) la nevoie.

Copii intre 4 si 10 ani:
doza recomandata este de 5-10 picaturi DULCOPIC (2,5 - 5 mg picosulfat de sodiu) la nevoie.

Copii sub 4 ani:
doza recomandata este de 250 mcg picosulfat de sodiu/kg (1/2 picatura solutie/kg).

DULCOPIC trebuie administrat seara, efectul aparand in dimineata urmatoare.
Nota: 1 mi solutie (15 picaturi) contine 7,5 mg picosulfat de sodiu.

Compozitie:

100 ml solutie orala in picaturi contin picosulfat de sodiu monohidrat 0,75 g si excipienti: metil-p-hidroxibenzoat de sodiu, sorbitol solutie 70%, acid clorhidric 38% pana Ia pH 6,5 - 7,5, apa purificata.

Precautii:

In cazul celorlalte laxative, Dulcopic nu se va administra perioade indelungate.

Atentionari:

DULCOPIC se va folosi cu precautie la pacientii cu afectiuni renale sau cardiace, boala inflamatorie cronica a colonului, interventii chirurgicale pe tractul gastro-intestinal.
Pe parcursul tratamentului cu DULCOPIC trebuie asigurat un aport optim de apa si electroliti. Copiilor li se va administra DULCOPIC doar la recomandarea medicului.

Reactii adverse:

Pot sa apara reactii de disconfort abdominal, crampe sau dureri abdominale. Au fost raportate cazuri rare de diaree.
Asociat administrarii DULCOPIC-au fost raportate cazuri izolate de reactii alergice, inclusiv reactii cutanate si angioedeme.

Supradozaj:

Simptome
Se stie ca supradozajul cronic al laxativelor produce diaree cronica, dureri abdominale, hipokaliemie, hiperaldosteronism primar si litiaza renala. in cazul abuzului cronic de laxative au mai fost descrise afectiuni ale tubilor renali, alcaloza metabolica si slabiciune musculara (datorata hipokaliemiei).

Tratament
Dupa ingestia de DULCOPIC, absorbtia poate fi micsorata sau impiedicata prin provocarea vomei sau prin lavaj gastric. Pot fi necesare administrarea de lichide si corectarea dezechilibrului electrolitic, mai ales la varstnici si la tineri. Administrarea de antispastice poate fi utila.

Interactiuni cu alte medicamente:

Administrarea concomitenta de diuretice si de glucocorticoizi poate mari riscul dezechilibrului electrolitic al dozelor mari de DULCOPIC. Dezechilibrul electrolitic poate mari sensibilitatea la digitalice sau alte medicamente ale caror riscuri sunt potentate prin hipokaliemie.
DULCOPIC grabeste evacuarea colonului, prin urmare absorbtia altor medicamente administrate oral poate fi modificata. Eficacitatea DULCOPIC este redusa de catre laxativele de volum.

Sarcina si alaptarea:

Experienta clinica indelungata nu a dovedit aparitia efectelor negative asupra sarcinii. Cu toate acestea, ca si alte medicamente, DULCOPIC se va administra in timpul sarcinii numai la recomandarea medicului, dupa evaluarea atenta a raportului beneficiu/risc.
Desi nu exista dovezi ca produsul se poate excreta in laptele matern, nu se recomanda administrarea DULCOPIC in timpul alaptarii.

Ambalaj, prezentare :Cutie cu un flacon a 15 ml solutie orala in picaturi 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Oscillococcinum 6 fl.
Troxevasin 2% x 40g
Dulcolax 5mg, 30 draj. gastrorez
Antispasmin x 40 mg cp.
Nurofen Gel

Nurofen Gel

24,00 LEI

Diprogenta unguent x 15g
Duofilm solutie cutanata x 15ml

Etichete: Dulcopic, 7, 5mg/ml, , sol., orala, Dulcopic 7, 5mg/ml, sol. orala, Boehringer, Ingelheim, Boehringer Ingelheim

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top