Cyclo-Progynova x 21 draj.


  • Cyclo-Progynova x 21 draj.

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Cyclo-Progynova x 21 draj.

Indicatii:

Cyclo-Progynova asigură terapia de substituţie hormonală (TSH) pentru tratamentul tulburărilor din menopauză după ce sângerarea menstruală s-a oprit. De asemenea, este utilizat pentru tratarea tulburărilor care se datorează foarte mult activităţii scăzute a organelor sexuale (hipogonadism), după eliminarea ovarelor sau în cazul în care ovarele nu funcţionează (eşecul primar ovarian). În plus, este recomandat pentru prevenirea osteoporozei boala de oase târzie, aşa-numita osteoporoză post-menopauză.
Cyclo-Progynova este utilizat la femeile cu tulburări ale ciclului menstrual (amenoree primară sau secundară) sau ciclu menstrual neregulat care nu este rezultatul unei sarcini, lactaţiei sau a unor probleme organice.
Cyclo-Progynova conţine ambele tipuri de hormoni care se pierd în timpul modificărilor-de-viaţă: estradiol şi progesteron. Acesta înlocuiesc ambii hormoni. Cu toate că transformările sunt naturale, provoacă adesea simptome neplăcute legate de reducerea progresivă a hormonilor produşi de către ovare. În plus, pierderea acestor hormoni poate, la unele femei, duce mai târziu la scăderea densităţii oaselor (osteoporoza post-menopauză).
Estradiolul din Cyclo-Progynova previne sau ameliorează simptome cum ar fi bufeuri, transpiraţii, tulburări de somn, nervozitate, iritabilitate, ameţeli, dureri de cap, precum şi pierderea involuntară de urină, uscăciune şi arsuri vaginale şi dureri în timpul contactului sexual. Progestogenul (norgestrel) previne îngroşarea mucoasei uterului. Cyclo-Progynova poate, de asemenea, să controleze menstruaţiile dureroase sau neregulate şi produce sângerări lunare regulate, chiar dacă sunteţi la menopauză.
La femeile tinere Cyclo-Progynova ajută la stabilirea unui ciclu menstrual dacă sângerarea menstruală nu apare (amenoree primară) sau perioadele lunare au încetat (amenoree secundară) şi nu există alt motiv ca sarcina, lactaţia sau boli organice.
Unele femei sunt mai predispuse decât altele la apariţia osteoporozei, la vârste înaintate, în funcţie de antecedentele medicale şi de stilul de viaţă. S-a demonstrat că utilizarea pe termen lung duce la reducea riscului de fracturi de os. Dacă este cazul, vi se poate prescrie Cyclo-Progynova pentru a preveni osteoporoza. Medicul dumneavoastră vă va sfătui în acest sens.
Studiile clinice sugerează că riscul de apariţie a cancerului la intestinul gros (colon) după menopauză (după ultima sângerare) poate fi redus.

Contraindicatii:

Medicul dumneavoastră vă va examina ginecologic, sânii, tensiunea arterială şi vă v-a recomanda alte examene, după caz. Dacă aveţi boli de ficat cunoscute, medicul dumneavoastră va aranja ca funcţia ficatului dumneavoastră să fie verificată în mod regulat.
Nu utilizaţi Cyclo-Progynova
Nu utilizaţi Cyclo-Progynova dacă aveţi sau aţi avut vreuna dintre afecţiunile enumerate mai jos. Dacă vă aflaţi în oricare dintre aceste situaţii, informaţi-l pe medicul dumneavoastră înainte de a începe să utilizaţi Cyclo-Progynova:
* dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi;
* dacă aveţi orice sângerare vaginală anormală,
* dacă aveţi sau există suspiciune de cancer de sân
* dacă aveţi sau există suspiciune de cancer care poate să apară sub influenţa hormonilor sexuali
* dacă aveţi sau aţi avut vreodată o tumoră la nivelul ficatului (benigne sau maligne);
* dacă aveţi boli hepatice severe;
* dacă aţi avut recent infarct miocardic şi/sau accident vascular cerebral;
* dacă aveţi sau aţi avut tromboză (formarea unui cheag de sânge) în vasele de sânge de la nivelul picioarelor sau embolie pulmonară (embolie pulmonară);
* dacă aveţi un risc crescut de tromboză venoasă sau arterială (cheag de sânge).
* dacă aveţi niveluri crescute ale trigliceridelor sangvine (un tip special de lipide din sânge).
* dacă sunteţi alergică (hipersensibilă) la oricare dintre componentele Cyclo-Progynova (vezi pct. Ce conţine Cyclo-Progynova).
Dacă oricare dintre aceste situaţii apare în timp ce luaţi Cyclo-Progynova pentru prima dată, întrerupeţi imediat utilizarea şi informaţi-l pe medicul dumneavoastră.

Administrare:

Utilizaţi întotdeauna Cyclo-Progynova exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Dacă aveţi încă ciclu menstrual, trebuie să începeţi să luaţi drajeurile de Cyclo-Progynova în ziua a 5-a a ciclului menstrual. În orice alt caz, medicul dumneavoastră vă poate sfătui să începeţi imediat.
Luaţi un drajeu alb pe zi, în primele 11 zile, apoi un drajeu maron pe zi, în următoarele 10 zile. Fiecare blister acoperă 21 zile de tratament. După 21 zile de utilizare urmează o pauză de 7 zile.
Nu are importanţă la ce oră luaţi drajeul, dar o dată ce aţi ales o anumită oră trebuie să o menţineţi în fiecare zi. Drajeul trebuie înghiţit întreg, cu o cantitate suficientă de lichid.
Sângerarea intervine de obicei în intervalul de 7 zile de pauză, la câteva zile după ce a fost luat ultimul drajeu.
Vă rugăm să respectaţi aceste instrucţiuni de utilizare, deoarece, în caz contrar, nu veţi beneficia în totalitate de efectele Cyclo-Progynova!

Ambalaj, prezentare : Cyclo-Progynova se prezintă sub formă de drajeuri de culoare albă şi de culoare maron deschis.

Este ambalat în cutii cu un blister tip calendar a 21 drajeuri (11 drajeuri de culoare albă şi 10 drajeuri de culoare maron).

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Colchicina 1mg 40 cp
FaringoNatur Lamaie x 12 cp.fara zahar
Rowachol x 30 cps

Rowachol x 30 cps

15,00 LEI

Motilium 10mg x10cp. film.
Piafen x 20 cp. fara concentratie
Venlafaxina 75mg x 28cp elib.prel.
Lomexin 600mg x 1ovul

Etichete: Cyclo-Progynova, draj., Cyclo-Progynova x 21 draj., Bayer

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top