Clopidogrel Actavis 75 mg x 28 cp. film.


  • Clopidogrel Actavis 75 mg x 28 cp. film.
  • 11,82 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Clopidogrel Actavis 75 mg x 28 cp. film.

Indicatii:

Clopidogrel Actavis aparţine unei clase de medicamente denumite antiagregante plachetare. Trombocitele sunt elemente circulante în sânge foarte mici, mai mici decât globulele roşii sau globulele albe, care se alipesc (se agregă) în timpul formării unui cheag de sânge. Prevenind această agregare, medicamentele antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sânge (proces numit tromboză).
Clopidogrel Actavis este utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (trombilor) în vasele sanguine (artere) rigidizate. Această boală este cunoscută sub denumirea de aterotromboză şi poate duce la apariţia de evenimente aterotrombotice (precum accident vascular cerebral, infarct miocardic sau deces).
Vi s-a prescris Clopidogrel Actavis pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi a reduce riscul de apariţie a acestor evenimente severe, deoarece:
- aveţi o boală caracterizată prin rigidizarea arterelor (cunoscută şi sub numele de ateroscleroză) şi
- aţi avut deja o criză de inimă, un accident vascular cerebral sau aveţi o boală cunoscută sub numele de boală arterială periferică
sau
- aţi avut o durere toracică severă, cunoscută sub numele de "angină pectorală instabilă" sau "infarct miocardic" (atac de cord). Pentru tratamentul acestei afecţiuni este posibil ca medicul dumneavoastră să vă fi implantat un stent în artera blocată sau îngustată pentru a restabili fluxul de sânge. De asemenea, trebuie să vă fi prescris o doză mică de acid acetilsalicilic (o substanţă activă conţinută în mai multe medicamente, utilizată pentru ameliorarea durerii şi scăderea febrei, ca şi pentru prevenirea coagulării sângelui).

Contraindicatii:

Nu luaţi Clopidogrel Actavis dacă
* sunteţi alergic (hipersensibil) la clopidogrel, ulei de soia, ulei de arahide sau la oricare dintre celelalte componente ale Clopidogrel Actavis (vezi punctul 6 pentru lista componentelor);
* aveţi o afecţiune care în prezent produce sângerare, cum este ulcerul gastric sau sângerare la nivelul creierului;
* suferiţi de insuficienţă hepatică severă.
În cazul în care credeţi că vreuna dintre acestea este valabilă în cazul dumneavoastră sau dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă cu medicului dumneavoastră înainte de a lua Clopidogrel Actavis.

Administrare:

Luaţi întotdeauna Clopidogrel Actavis exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Dacă aţi avut dureri severe în piept (angină instabilă sau infarct miocardic), medicul dumneavoastră vă poate prescrie 300 mg de Clopidogrel Actavis (1 comprimat a 300 mg sau 4 comprimate a 75 mg) la începutul tratamentului. Apoi, doza uzuală este de un comprimat de Clopidogrel Actavis a 75 mg pe zi, administrat pe cale orală, cu sau fără alimente şi la aceeaşi oră în fiecare zi.
Trebuie să luaţi Clopidogrel Actavis atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Clopidogrel Actavis
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat serviciu de urgenţă, deoarece există risc crescut de sângerare.
Dacă uitaţi să luaţi Clopidogrel Actavis
Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Clopidogrel Actavis, dar v-aţi amintit în mai puţin de 12 ore, luaţi imediat comprimatul dumneavoastră şi apoi luaţi următorul comprimat la ora obişnuită.
Dacă v-aţi amintit după 12 ore, atunci luaţi numai doza următoare, la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa dozele uitate.
În cazul cutiilor cu 7, 14, 28 şi 56 comprimate, puteţi verifica ultima zi în care aţi luat un comprimat de Clopidogrel Actavis în funcţie de zilele săptămânii inscripţionate pe blister.
Dacă încetaţi să luaţi Clopidogrel Actavis
Nu întrerupeţi tratamentul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de întreruperea tratamentului.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:

Substanţa activă este clopidogrel sub formă de bisulfat de clopidogrel. Fiecare comprimat conţine clopidogrel 75 mg.

Celelalte componente sunt: nucleu-lactoză anhidră, celuloză microcristalină, crospovidonă tip A, dibehenat de glicerol, talc ; film- alcool polivinilic, talc, macrogol 3350, lecitină (ulei de soia)(E 322), dioxid de titan (E 171), oxid roşu de fer (E 172).

Precautii:

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clopidogrel Actavis
În cazul în care oricare dintre situaţiile menţionate mai jos sunt valabile în cazul dumneavoastră trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua Clopidogrel Actavis:
* dacă aveţi risc de sângerare, ca de exemplu:
- aveţi o afecţiune care poate determina sângerare internă (cum este ulcerul gastric)
- aveţi o tulburare de coagulare, care vă predispune la sângerare internă (sângerare în interiorul oricărui ţesut, organ sau articulaţie)
- aţi suferit recent un traumatism grav
- aţi suferit recent o intervenţie chirurgicală (incluzând intervenţii stomatologice)
- veţi fi supus unei intervenţii chirurgicale (incluzând intervenţii stomatologice) în următoarele 7 zile.
* dacă aţi avut un cheag de sânge într-o arteră de la nivelul creierului (accident vascular cerebral ischemic) în ultimele 7 zile.
* dacă aveţi o afecţiune a ficatului sau rinichilor.
În timp ce urmaţi tratament cu Clopidogrel Actavis:
* trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă urmează să fiţi supus unei intervenţii chirurgicale (incluzând intervenţii stomatologice).
* de asemenea, trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi o afecţiune (cunoscută şi sub numele de purpură trombotică trombocitopenică sau PTT) care include febră şi vânătăi sub piele, care pot să apară sub forma unor pete roşii punctiforme, asociate sau nu cu oboseală pronunţată inexplicabilă, confuzie, colorare în galben a pielii şi a albului ochilor (icter) (vezi punctul 4 "REACŢII ADVERSE POSIBILE").
* dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră, deoarece acesta previne formarea cheagurilor de sânge. În cazul tăieturilor sau rănilor superficiale (de exemplu cele din timpul bărbieritului), nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate acestea, dacă sângerarea vă îngrijorează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi punctul 4 "REACŢII ADVERSE POSIBILE").
* medicul dumneavoastră poate recomanda efectuarea unor analize de sânge.
Clopidogrel Actavis nu este destinat utilizării la copii sau adolescenţi.

Atentionari:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Este puţin probabil ca Clopidogrel Actavis să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Clopidogrel Actavis
Clopidogrel Actavis conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide (cum este lactoza), vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Clopidogrel Actavis conţine ulei de soia. Dacă aveţi alergie la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament.

 

Ambalaj, prezentare: 75 mg x 28 comprimate filmate

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Donecept 10 mg x 28 cp. film
Symbicort turbuhaler 80/4,5mcg inhalatie
Anticarcel x 50 cp

Anticarcel x 50 cp

15,00 LEI

Nebilet (R) 5 mg x 28 cp.
Grintuss - sirop adulti 210 gr.
Asorian 100 ml. sol. cutanata
Novocalmin 300 mg x 12 supoz.

Etichete: Clopidogrel, Actavis, cp., film., Clopidogrel Actavis 75 mg x 28 cp. film., Actavis

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top