Betaloc Zok 100mg, cp. film. elib. prel.


  • Betaloc Zok 100mg, cp. film. elib. prel.
  • 13,68 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Betaloc Zok 100mg, cp. film. elib. prel.

Indicatii:

Hipertensiune arteriala: pentru a reduce presiunea sanguina si riscul morbiditatii si mortalitatii de cauza cardiovasculara (incluzand moartea subita).
Angina pectorala
Insuficienta cardiaca cronica stabila simptomatic, cu disfunctie sistolica de ventricul stang, ca un adjuvant in terapia existenta pentru insuficienta cardiaca.
Prevenirea stopului cardiac si a reinfarctizarii dupa faza acuta a infarctului miocardic. Aritmii cardiace, in special cele cu tahicardie supraventriculara, reducerea frecventei ventriculare in cazul fibrilatiei atriale si al extrasistolelor ventriculare. Tulburari cardiace functionale insotite de palpitatii. Profilaxia migrenei.

Contraindicatii:

Bloc atrioventricular de grad doi sau trei, pacienti cu insuficienta cardiaca instambila decompensata (edem pulmonar, hipoper-fuzie sau hipotensiune), si pacienti sub terapie continua sau intermitenta cu efect inotrop, actionand prin agonism al beta -receptorilor.

Bradicardie sinusala marcata, sindrom de sinus bolnav, soc cardiogen, tulburari grave la nivelul circulatiei arteriale periterice.

Metoprolol nu trebuie administrat pacientilor suspectati de infarct miocardic acut daca frecventa cardiaca este <45 batai /min., intervalul P-Q este >0,24 sec sau presiunea sanguina sistolica este <100 mm Hg.

Betaloc ZOK este contraindicat pacientilor cunoscuti pentru hipersensibilitate la oricare din componentii produsului sau la alte blocante beta-adrenergice.

Administrare:

Betaloc ZOK - comprimate cu eliberare prelungita se administreaza o data pe zi, preferabil dimineata. La nevoie comprimatele pot fi divizate; nu trebuie mestecate sau zdrobite. Comprimatele trebuie luate cu cel putin jumatate de pahar de lichid. Ingestia concomitenta de alimente nu influenteaza biodisponibilitatea medicamentului.
Dozele trebuie ajustate individual pentru a evita bradicardia. Recomandarile privind administrarea produsului sunt dupa cum urmeaza.
Hipertensiune arteriala
Doza recomandata pentru pacientii cu hipertensiune usoara pana la moderata este de 50 mg Betaloc ZOK o data pe zi. La pacientii care nu raspund la 50 mg pe zi, doza poate fi marita la 100 mg o data pe zi si / sau asociata cu antihipertensive.
Angina pectorala
Doza recomandata este de 100-200 mg o data pe zi. La nevoie, Betaloc ZOK poate fi asociat cu antianginoase.

Insuficienta cardiaca cronica stabila simptomatic, cu disfunctie sistolica de ventricul stang, ca terapie suplimentara celei cu inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, diuretice si posibil digitalice.
Pacientii trebuie sa prezinte insuficienta cardiaca cronica stabila, fara decompensare acuta in ultimele 6 saptamani si un tratament de baza fara modificari majore in ultimele 2 saptamani.
Tratamentul insuficientei cardiace cu beta-blocante poate deter­mina uneori o exacerbare temporara a simptomelor. in unele cazuri este posibila continuarea terapiei sau reducerea dozei, dar in alte cazuri poate fi necesara intreruperea tratamentului. Initierea tratamentului cu Betaloc ZOK la pacientii cu insufi­cienta cardiaca severa (NYHA IV) trebuie facuta doar de medici specializati in tratamentul insuficientei cardiace.
Doze la pacientii cu insuficienta cardiaca stabila, clasa functionala II
Doza initiala recomandata pentru primele doua saptamani este de 25 mg o data pe zi. Dupa doua saptamani, doza poate fi crescuta la 50 mg o data pe zi. iar dupa aceea poate fi dublata la fiecare doua saptamani. Doza uzuala pentru tratamentul pe termen lung este de 200 mg o data pe zi.
Doze la pacientii cu insuficienta cardiaca stabila, clasele functionale lll-IV
Doza initiala recomandata este 12.5 mg (jumatate din com­primatul de 25 mg) administrata o data pe zi. Doza trebuie sa fie individualizata, iar pacientul monitorizat cu atentie in timpul cresterii dozei, deoarece simptomele insuficientei cardiace se pot agrava la anumiti pacienti.

Dupa 1-2 saptamani, doza poate fi crescuta la 25 mg o data pe zi. Apoi, dupa. inca doua saptamani, doza poate fi crescuta la 50 mg o data pe zi. La pacientii care tolereaza o doza mai mare, aceasta poate fi dublata la fiecare doua saptamani, pana la o doza maxima de 200 mg pe zi.
-in caz de hipotensiune si/sau bradicardie, poate fi necesara reducerea medicatiei concomitente sau a dozei de Betaloc ZOK. Hipotensiunea initiala nu inseamna neaparat ca doza de Betaloc ZOK nu poate fi tolerata in tratament cronic, dar doza nu trebuie crescuta pana la stabilizarea situatiei, putand fi necesar, printre altele, controlul atent al functiei renale.

Aritmii cardiace:
Dozele recomandate sunt: 100-200 mg o data pe zi. La nevoie, doza poate fi crescuta.
Tratament profilactic dupa infarct miocardic
Se administreaza 200 mg o data pe zi ca doza de intretinere.
S-a evidentiat ca tratamentul de lunga durata reduce riscul de deces (incluzand moartea subita), si reduce riscul reinfarctizarii (de asemeni la pacientii cu diabet zaharat).

Tulburari functonale cardiace cu palpitatii
Se recomanda 100 mg o data pe zi. La nevoie, doza poate fi crescuta la 200mg.
Profilaxia migrenei
Doza recomandata este de 100-200 mg o data pe zi.

Insuficienta renala
Nu este necesara adaptarea dozei la pacientii cu insuficienta renala.
Insuficienta hepatica
De obicei, nu este necesara modificarea dozelor la pacientii cu ciroza hepatica deoareece metoprololul se leaga putin de proteinele plasmatice (5+10%). Numai daca exista semne de insuficienta hepatica grava (de ex. pacientii cu operatie de sunt), trebuie avuta in vedere reducerea dozei.

Varstnici: ajustarea dozei nu este necesara.
Copii: experienta privind tratamentul cu Betaloc ZOK la copii este limitata

Compozitie:

Un comprimat filmat cu eliberare prelungita contine
substanta activa: 23,75 mg, 47,5 mg sau 95 mg metoprolol succinat corespunzator la 25 mg. 50 mg si respectiv 100 mg metoprolol tartrat si excipienti: etilceluloza, hidroxipropil celuloza: hiprome-loza, celuloza microcristalina, parafina, macrogol, dioxid de siliciu coloidal, stearilfumarat de sodiu, dioxid de titan (E 171).

Atentionari:

Antagonistii de calciu de tipul verapamilului nu trebuie admini­strati pe cale intravenoasa la pacientii tratati cu beta-blocante. in general in cursul tratamentului pacientilor cu astm bronsic, trebuie asociata terapie concomitenta cu B2-agonisti (compri­mate si / sau aerosol). in cazul initierii tratamentului cu Betaloc ZOK poate fi necesara modificarea dozelor de pe agonisti (cres­tere). Riscul ca Betaloc ZOK sa interactioneze cu receptorii B2 este totusi mai mic decat in cazul comprimatelor conventionale continand blocante selective ale receptorilor 81.
In cursul tratamentului cu Betaloc ZOK, riscul de a interfera cu metabolismul carbohidratilor sau de a masca hipoglicemia pare a fi mai mic in cazul tratamentului cu medicamente conventi­onale continand blocante selective ale receptorilor B1 si mult mai mic decat in cazul blocantelor neselective ale receptorilor S.
Pacientii cu insuficienta cardiaca trebuie tratati pentru decompensare atat inainte cat si in cursul tratamentului cu Betaloc ZOK.
Foarte rar, tulburarile de conducere A-V de grad moderat preexistente se pot agrava (posibil sa se ajunga la bloc A-V). Daca pacientii manifesta o accentuare a bradicardiei, Betaloc ZOK trebuie administrat in doze mai mici sau trebuie intrerupt treptat.
Betaloc ZOK poate agrava simptomele tulburarilor circulatorii periferice. in special prin efectul de scadere a presiunii sanguine.
Betaloc ZOK este prescris pacientilor cunoscuti ca avand feocromocitom, dar in acest caz trebuie asociat concomitent un alpha-blocant.
Inainte de interventiile chirurgicale anestezistul trebuie informat despre faptul ca pacientul este in tratament cu Betaloc ZOK. Nu este recomandata intreruperea tratamentului cu blocante beta-adrenergice la pacientii supusi interventiilor chirurgicale. Datele din studii clinice controlate privind eficienta/siguranta administrarii in insuficienta cardiaca severa simptomatica, stabila (clasa IV NYHA) sunt limitate. De aceea, tratamentul insuficientei cardiace la acesti pacienti trebuie initiat doar de medici cu specializare si experienta in acest domeniu. Pacientii cu insuficienta cardiaca simptomatica asociata cu infarct miocardic acut si angina pectorala instabila au fost exclusi din studiul pe care se bazeaza indicatia produsului din insuficienta cardiaca. De aceea, eficacitatea/siguranta tratamentului fn infarctul miocardic acut asociat cu aceste afectiuni nu a fost documentata. Este contraindicata utilizarea in insuficienta cardiaca instabila, decompensata. Tratamentul nu trebuie intrerupt brusc. intreruperea brusca a administrarii beta-blocantelor este riscanta, in special la pacientii cu risc crescut, putand agrava insuficienta cardiaca cronica si sa creasca riscul de infarct miocardic si moarte subita. De aceea, orice intrerupere a administrarii de Betaloc ZOK trebuie facuta pe cat posibil gradat, pe parcursul a minimum doua saptamani, reducand doza la jumatate pentru fiecare treapta, pana la doza finala, cand un comprimat de 25 mg se reduce la jumatate.

Doza finala trebuie administrata timp de cel putin patru zile inainte de oprire. Daca apar simptome suparatoare, se recomanda o intrerupere mai lenta. Socul anafilactic poate avea forme mai severe la pacientii tratatamente-blocante.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Atunci cand este necesara o atentie sporita, de exemplu in timpul conducerii vehiculelor sau folosirii de utilaje, trebuie tinut cont de faptul ca in timpul tratamentului cu Betaloc ZOK pot sa apara ameteli si stare de oboseala.

 

Ambalaj, prezentare: Cutie cu un flacon 100 mg x 30 comprimate filmate cu eliberare prelungita.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Cefort 1 g x 10 pulb. pt. sol. inj./perf.
Setaloft 50mg x 28cp. film
Plendil 5 mg, cp.film.ret
Zomen 7,5 mg x 28 cp.film.
Lomexim 2% crema x 78g
Alerid 10 mg x 10 cp. film.
Borenar 20 mg x 30 cp
Lamisil Crema Novartis x 15 gr

Etichete: Betaloc, Zok, 100mg, , cp., film., elib., prel., Betaloc Zok 100mg, cp. film. elib. prel., Astra, Zeneca, Astra Zeneca

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top