Ampiplus (R) 1,5 g x 50 pulb. pt. sol. inj. 1g+500mg


  • Ampiplus (R) 1,5 g x 50 pulb. pt. sol. inj. 1g+500mg
  • 753,68 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Ampiplus (R) 1,5 g x 50 pulb. pt. sol. inj. 1g+500mg

Indicatii:

Ampiplus® este indicata in infectiile produse de microorganismele sensibile la aceasta asociere.
Indicatiile uzuale sunt:
- infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare; pneumonii bacteriene;
- infectii in sfera ORL: sinuzita, otita medie, epiglotita;
- infectii stomatologice;
- infectii ale tractului urinar si pielonefrita;
- infectii intraabdominale, inclusiv peritonita; colecistita, apendicita, diverticulite;
- endometrita si celulita pelvina;
- septicemie bacteriana;
- infectii ale pielii si tesuturilor moi;
- infectii osteo-articulare;
- infectii gonococice.
Ampiplus® poate fi administrata preoperator, pentru a scadea frecventa infectiilor postoperatorii la nivelul plagii, la pacientii cu interventii chirurgicale abdominale sau pelvine (caz in care exista risc de infectie peritoneala). De asemenea, la sfarsitul nasterii naturale sau prin cezariana se poate folosi profilactic pentru a scadea riscul infectiilor postpartum.

Contraindicatii:

- hipersensibilitate la peniciline sau la monobactami;
- infectie cu virusuri herpetice;
- mononucleoza infectioasa;
- leucemie limfoida.

Administrare:

Ampiplus® se administreaza injectabil, intravenos sau intramuscular, utilizand ca solvent apa distilata pentru preparate injectabile sau orice alta solutie compatibila (vezi tabelul 1).
Se recomanda urmatoarele doze:

Tratament curativ:
Adulti: 1,5-12 g Ampiplus®/zi, divizate in 3-4 prize (la 8 sau la 6 ore). Doza maxima zilnica este de 4 g sulbactam. In infectiile mai putin severe, produsul se poate administra in doua prize (la 12 ore). In functie de severitatea infectiei, se recomanda urmatoarele doze:
- infectii usoare: 1,5-3 g Ampiplus®/zi;
- infectii moderate: pana la 6 g Ampiplus®/zi;
- infectii severe: pana la 12 g Ampiplus®/zi.

Nou-nascuti si copii: 150 mg Ampiplus®/kg si zi (corespunzator la 50 mg sulbactam/kg si 100 mg ampicilina/kg), divizate in 3-4 prize; la prematuri, dozeIe se administreaza la interval de12 ore.
In tratamentul gonoreei necomplicate, produsul se administreaza in doza unica de 1,5-3 g Ampiplus®. Concomitent, se va administra oral probenecid 1 g pentru a prelungi actiunea medicamentului.

Tratament profilactic:
Pentru profilaxia infectiilor chirurgicale, se administreaza 1,5-3 g Ampiplus® in timpul inducerii anesteziei, ceea ce acorda un timp suficient pentru obtinerea unei concentratii plasmatice si tisulare active in timpul interventiei. Doza se poate repeta la 6-8 ore; administrarea se opreste in mod uzual dupa 24 de ore de la interventie, cu exceptia cazurilor in care Ampiplus® este indicata ca tratament.

Insuficienta renala:
La pacientii cu afectare a functiei renale, intervalul dintre doze se modifica astfel:
- clearance-ul creatininei > 30 ml/min: intervalul intre doze va fi de 6-8 ore;
- clearance-ul creatininei 15-29 ml/min: intervalul intre doze va fi de 12 ore;
- clearance-ul creatininei 5-14 ml/min: intervalul intre doze va fi de 24 ore;
- clearance-ul creatininei <5 ml/min: intervalul intre doze va fi de 48 ore.
In tratamentul pacientilor cu dieta hiposodata, trebuie avut in vedere faptul ca produsul contine aproximativ 57,5 mg sodiu (2,5 mmoli).

Tratamentul cu Ampiplus® se continua, de obicei, 48 de ore dupa disparitia febrei si a celorlalte semne de infectie. Obisnuit, tratamentul dureaza 5-14 zile, dar poate fi prelungit sau se poate administra aditional ampicilina in infectiile severe.

Actiune:

ANTIBIOTICE BETA-LACTAMICE, PENICILINE PENICILINE IN COMBINATII INCL. INHIBITORI DE BETALACTAMAZA

Compozitie:

Un flacon contine ampicilina (sub forma de sare de sodiu) 1 g si sulbactam (sub forma de sare de sodiu) 0,5 g.

Precautii:

La pacientii tratati cu peniciline s-au semnalat reactii de hipersensibilitate severe si, uneori, letale (reactii anafilactice). Aceste reactii apar mai frecvent la persoanele cu antecedente de reactii de hipersensibilitate la penicilina si/sau la alergeni multipli. S-au raportat, de asemenea, cazuri de pacienti cu hipersensibilitate la penicilina in antecedente, care au prezentat reactii severe la tratamentul cu cefalosporine. Inainte de a incepe tratamentul cu o penicilina, se va face anamneza atenta in ceea ce priveste reactiile anterioare de hipersensibilitate la peniciline, cefalosporine sau alti alergeni. In cazul aparitiei unei reactii alergice se va intrerupe imediat administrarea medicamentului si se va institui tratamentul adecvat.
Reactiile anafilactice grave (soc anafilactic) necesita tratament de urgenta cu adrenalina. Se vor administra, de asemenea, oxigen, glucocorticoizi intravenos, se vor monitoriza circulatia si respiratia, la nevoie va fi asistata respiratia.
Pentru toate antibioticele, este foarte important sa se urmareasca aparitia rezistentei la tratament precum si a infectiilor fungice sau cu microorganisme conditionat patogene. In cazul aparitiei suprainfectiilor, administrarea medicamentului va fi intrerupta si/sau se va institui tratamentul adecvat.
In timpul tratamentului cu Ampiplus® poate sa apara colita pseudomembranoasa (de la forme usoare pana la foarte grave, care pun viata in pericol), datorita dismicrobismului intestinal, cu dezvoltarea excesiva a Clostridium difficile. Toxina produsa de acest microorganism este cauza principala a colitei pseudomembranoase. Cazurile usoare raspund, in general, la intreruperea administrarii - ca unica masura terapeutica. In formele moderate-severe sunt necesare reechilibrarea hidroelectrolitica, suplimentarea aportului proteic si administrarea unui chimioterapic antibacterian eficace in infectiile cu Clostridium difficile (de ex. vancomicina).

Atentionari:

Copii
In cazul tratamentului prelungit cu Ampiplus®, este necesara monitorizarea functiilor renala, hepatica si hematopoietica, indeosebi la prematuri, nou-nascuti, sugari si copii.
In caz de insuficienta renala se va adapta doza in functie de clearance-ul creatininei sau creatininemiei

 

Ambalaj, prezentare : 1,5 g x 50 pulb. pt. sol. inj. 1g+500mg

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

Meteospasmyl x 20cps. moi
Borenar 20 mg x 30 cp
Ampicilina 500 mg x 100 pulb. pt. sol. inj.
Tobrex 0,3% solutie oftalmica
Doxepin 25mg x 30 draj.
Aerius 5mg

Aerius 5mg

25,53 LEI

Driptane 5mg x 60cp

Etichete: Ampiplus, (R), 1, 5, pulb., pt., sol., inj., 1g+500mg, Ampiplus (R) 1, 5 g x 50 pulb. pt. sol. inj. 1g+500mg, Antibiotice, S.A, Antibiotice S.A

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top