Adalat CR 30 mg x 28cp


  • Adalat CR 30 mg x 28cp
  • 15,18 LEI

    Pretul contine TVA

S.C. ETERO PHARM S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate in site.
Oferta produselor afisate este valabila in limita stocului disponibil.

Adalat CR 30 mg x 28cp

ndicatii:

Tratamentul cardiopatiei ischemice cronice: angina pectorala stabila (angina de efort); angina vasospastica
Tratamentul hipertensiunii arteriale.
Tratamentul a 6.321 pacienti hipertensivi cu cel putin un factor de risc aditional, realizat timp de 3-4, 8 ani printr-un studiu multinational, randomizat, dublu orb, prospectiv.

Adalat CR (nifedipina comprimate cu eliberare modificata) a redus evenimentele cardiovasculare si cerebrale la un grad comparabil combinatiilor standard diuretice.

Contraindicatii:

- hipersensibilitate la nifedipina sau la oricare dintre componentele produsului
- sarcina si alaptare
- infarct miocardic acut recent (o luna),
- angina instabila
- este contraindicata asocierea rifampicinei cu nifedipina

Administrare:

Tratamentul trebuie sa fie individualizat. In functie de tabloul clinic al pacientului, se recomanda cresterea treptata a dozei pana la atingerea dozei de intretinere. La pacientii cu afectarea functiei hepatice este necesara monitorizarea atenta, iar in cazuri severe trebuie luata in considerare reducerea dozei. Dozele recomandate pentru adulti sunt de 20-60mg nifedpina/zi: administrate oral, in priza unica.

In general se recomanda ca doza initiala sa fie de 30mg nifedipina, administrata o data pe zi. La nevoie, o doza initiala de 20mg nifedipina o data pe zi poate fi luata in considerare. Doze interimare (de ex. 40mg sau 50mg) pot fi administrate in combinatii de 20mg + 20mg sau de 20mg + 30mg. In functie de severitatea afectiunii si de raspunsul pacientului la tratament, doza poate fi crescuta treptat pana la 120mg nifedipina, administrata o data pe zi. Comprimatele trebuie inghitite cu putin lichid, independent de mese.

Comprimatele nu trebuie sa fie mestecate sau sfaramate!

Precautii:

Este necesara prudenta deosebita la pacientii cu hipotensiune arteriala severa (tensiune arteriala sistolica mai mica de 90mm Hg), cu insuficienta cardiaca manifesta sau cu stenoza aortica severa.

Ca si in cazul altor forme farmaceutice nedeformabile, administrarea de Adalat CR la pacienti cu obstructii gastrointestinale severe trebuie facuta cu multa grija, deoarece pot apare simptomele obstructiei. Rareori au fost descrise simptome obstructive si la pacientii fara antecedente de tulburari gastrointestinale.

Adalat CR nu trebuie folosit in cazul pacientilor cu punga Kock (ileostomie dupa proctocolectomie). in cazul radiografiilor cu bariu, Adalat CR poate produce rezultate fals pozitive (de ex., defecte de umplere interpretate ca polipi).

Este necesara prudenta la administrarea nifedipinei in combinatie cu sulfatul de magneziu i.v. la gravide(a se vedea Contraindicatiile). in cazul pacientilor cu afectare a functiei hepatice este necesara monitorizarea atenta, iar in cazuri severe trebuie luata in vedere.

Atentionari:

AdalatCR nu trebuie folosit in cazul pacientilor cu punga Kock (ileostomie). La pacientii cu afectarea functiei hepatice este necesara monitorizarea atenta, iar in cazuri severe trebuie luata in considerare reducerea dozei.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nifedipina poate produce reactii adverse de intensitate variabila care pot influenta negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a manevra utilaje, mai ales la inceputul tratamentului, ia scftimbarea medicattet sau in asooere cu alcoolul etilic.

 

Ambalaj, prezentare: Cutie cu 2 blistere a 14 comprimate.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse din aceeasi categorie

FaringoNatur Portocale x 12 cp.fara zahar
Maxidex 0,1% susp. oft.
Paxeladine (R) 0,2% sirop
Carpicon Crema x 40g
Canesten GYN 3, 200mg
Ekarzin 0,5mg/g x 1 crema
Advantan 0,1% unguent x 15g
ASPACARDIN 180mg x 30 cp.

Etichete: Adalat, 28cp, Adalat CR 30 mg x 28cp, Bayer

CELE MAI POPULARE PRODUSE

Caffetin Cold Max x 10 plicuri
Paracetamol 500mg x 20 cpr, Polisano
Apuretin x 30 cps

Apuretin x 30 cps

23,00 LEI

Apidermin Lux

Apidermin Lux

12,00 LEI

Bitter Suedez BANO x 100 ml
Top